EkonomijaIzdvojeno

NAKON SKORO TRI GODINE 118 RADNIKA “VEKTRA BOKE” DOBILO DIO DUGOVANJA

5.1.2

Po  675 eura dobilo je  118 radnika  “Vektra Boke”  koje je uvođenje stečaja u junu 2015. godine zateklo u preduzeću. Isplata  se odnosi na povjerioce prvog isplatnog reda, a na nju su radnici čekali skoro tri godine.  Ovu informaciju  potvrdio je za Radio Herceg Novi i naš portal,  nekadašnji sindikalni vođa Vojin Miljanić i podsjetio  da prvi isplatni red obuhvata njihova potraživanja za tri i po minimalca i 24 doprinosa u ukupnom iznosu  od oko 516. 000 eura.

Naš sagovornik informiše i da su u trećem isplatnom redu potraživanja zaposlenih od 3.66 miliona eura što se odnosi na razliku između minimalca i stvarno zarađene plate, staž za oko pet godina, prevoz i sve izvršne sudske presude koje su priznali stečajni upravnik i  sudija. To bi trebalo da bude isplaćenu u četiri rate do februara 2022. godine.

Privredni sud  je stečaj u  “Vektra Boku” uveo  2015. godine zbog četiri miliona eura duga prema Crnogorskoj komercijalnoj banci. Poslije toga usvojen je plan reorganizacije koji je kompanija obavezna  da ispuni za pet godina.  Planom reorganizacije “Vektra Boke” predviđeno je da se obezbijedi 25,69 miliona eura za ispunjenje svih obaveza.

U skladu sa tim planom  “Vektra Boka” je od prošle godione  raspisivala nekoliko tendera za prodaju dijela imovine pa je u skladu sa Planom nedavno prodata  hercegnovska  Autobuska stanica  za  370 hiljada eura, prije toga i poslovni prostor  u Njegoševoj ulici  za 251 hiljadu eura, a nakon poslednjeg javnog poziva prodat je i poslovni prostor bivše Službe računovodstva takođe u Njegoševoj,  koji je ponuđen za 220 hiljada eura.  Na prodaji su još restoran „Galeb“, moteli „Dubrava“ i „Borići“, zemljište na Rosama i u Njivicama.

Ž.K.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com