DruštvoIzdvojeno

NAKON POPLAVA KLIZIŠTE U KUTIMA PRIJETI KUĆAMA

Kiša koja je juče padala pokrenula je klizište u naselju Kuti iznad Zelenike a zemlja koja se obrušila prijeti kućama. Predsjednik MZ Zelenika -Kuti Predrag Vujnović kaže da je situacija alarmantna jer se zemlja obrušila na potporni zid iznad kuće Željka Čvora. Klizište manjeg obima pokrenulo se i kod kuće Bakoča, poviše OŠ „Ilija Kišić“ u naselju Pržine.

-Klizište kod kuće Čvora mora se što hitnije sanirati jer prijeti opasnost da se zemlja obruši na tri kuće. Kod kuće Bakoča je manje klizište, ali je put zatvoren za saobraćaj i mještani su trenutno bez komunikacije – kazao je Vujnović .

Ističe da takvo nevrijeme koje je juče pogodilo hercegnovsku opštinu ne pamte ni stariji mještani.

-Poplavile su kuće oko Džorovog mosta, ne znamo još tačno stanje, ima sigurno desetak i više poplavljenih kuća. Mještani su cijelu noć proveli crpeći vodu iz prostorija. Uradiće se popis, komisija bi trebalo da utvrdi nastale štete – navodi Vujnović.

Prema njegovim riječima, korito Opačice se mora redovnije čistiti kako bi voda nesmetano oticala.

-Juče su bile ogromne količine vode, prelivala je most  i teško da se u takvoj situaciji moglo reagovati. U svakom slučaju moramo odraditi sve što je do nas kako ne bi dolazilo do ovakvih poplava – kazao je Vujnović.

Željko Čvoro kaže da se ogromna količina zemlje sručila na potporni zid iznad njegove kuće i oborila ga i potvrdio da su osim njegove ugrožene još dvije kuće.

-Voda je nosila zemlju i mulj i poplavio je jedan dio prostorija. Sinoć su nam u pomoć pritekli mještani i prijatelji, čistili smo koliko smo mogli. O klizištu smo obavijestili nadležne u opštini. Situacija je alarmanta jer ako počne da pada jača kiša može se ponovo pokrenuti – kazao je Čvoro.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com