DruštvoIzdvojeno

NAJHLADNIJI JANUAR OD 1949. GODINE!

Najčešći komentar vremenskih prilika u Novom ovih dana svodi se na  rečenicu – baš je hladno! Da utisak nije subjektivan  ilustruje podatak da je prva dekada januara ove godine hladnija  od prosjeka, a preliminarni podaci sa meteoroloških stanica pokazuju da je srednja temperatura vazduha niža od prosječne u svim mjestima u Crnoj Gori. Ovu ocjenu dao je meteorolog Dragan Burić za  RTCG.

Prema njegovim riječima prvih deset dana 2019. je kuriozitet, srednja  srednja temperatura vazduha u mjestima na primorju i sjeveru države niža je za oko  3,5°C u odnosu na  klimatske normale, tako ispada da je ovo jedna  od najhladnijih prvih dekada januara u Crnoj Gori  još od 1949. godine, saopštio je Burić.

Bilo kako bilo, sunce ne zaboravlja Novi, a  čim se pojavi utisak hladnoće nekako je blaži, posebno kada  sa osunčane obale bacimo pogled na snježne padine Lovćena i Orjena nad modrim  zalivom. Sunca će u Novom biti i sutra, ujutru  uz slab mraz,  slab do umjeren vjetar promjenljivog smjera i najvišu dnevnu temperaturu vazduha – ipak do 10 stepeni.

Na Orjenu će biti hladnije, u Avanturističkom parku nećete moći da koristite sprave, ali će izlazak na planinu biti bez dileme pravo uživanje!

Naslovna fotografija: Slobodanka Klisura Vukčević, M. Milanović ( Avanturistički park) V. Tripković (Vrbanj)

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com