DruštvoIzdvojeno

NA ZBOROVIMA GRAĐANA MJESNIH ZAJEDNICA UBLI I SUTORINA IZABRANI NOVI SAVJETI I NADZORNI ODBORI

Zborovima građana , održanim juče u mjesnim zajednicama Ubli i Sutorina, počeo je postupak izbora novih organa upravljanja u mjesnim zajednicama na području Opštine Herceg – Novi. Prema Odluci o mjesnim zajednicama koju je lokalni parlament usvojio krajem decembra prošle godine, u svim mjesnim zajednicama biće organizovani izbori novih Savjeta ,i to tajnim glasanjem. Novina je da se biraju i članovi Nadzornih odbora javnim glasanjem.
Zbog specifičnosti Mjesne zajednice Ubli koja ima malo stanovnika izbori su juče organizovani javno i usmeno su predlagni kandidati između prisutnih 16 mještana , što je bilo i dovoljno za kvorum. Prema riječima koordinatora za mjesne zajednice u Opštini Herceg Novi Veselina Baćovića,za članove Savjeta su izabrani: Goran Vukićević, Goran Vuković, Dragan Vuković, Vido Vasiljević i Vesna Pavlović. Izabran je i Nadzorni odbor MZ Ubli , koji čine: Blagoje Ivović, Lazar Ivović i Života Ivović. Na prvoj konstitutivnoj sjednici između članova Savjeta biće izabran predsjednik Mjesne zajednice.
Na Zboru građana u Sutorini juče je zabilježen veliki odziv građana. Prema riječima sekretarke MZ Igalo,koja je ispred Opštine zadužena za vođenje zapisnika, na tom skupu, Zorice Stefanović, bilo je prisutno 105 mještana , a za punopravno odlučivanje bilo je potrebno njih 54, što potvrđuje da je izbor protekao prema pravilima i zakonskim procedurama. Prisutni su pismenim putem predložili 18 kandidata za članove Savjeta, od kojih šest žena. Donesena je Odluka da Savjet MZ Sutorina broji 9 članova . Tajnim glasanjem izabran je novi Savjet u sastavu: Aneta Beko, Slavka Lučić, Ljiljana Beko, Boro Lučić, Neđo Rajević, Momir Tomašević, Darko Matijašević, Aco Rajević i Božo Radanović. Nadzorni odbor u sastavu: Petar Mračević, Ljubiša Jančić i Ana Mišević. Za osam dana najstariji član će sazvati konstitutivnu sjednicu na kojoj će izabrati predsjednika.

Sjutra će u Dvorani „Park“u 18 časova , biti organizovan Zbor građana Mjesne zajednice Stari grad . Dan kasnije, u srijedu 14. februara, u Sali Instituta Igalo u 17 sati, biraće se rukovodstvo Mjesne zajednice Igalo. Izbor duž Rivijeri su tokom ove i naredne sedmice. U Mjesnoj zajednici Baošići , u četvrtak 15. februara u Sali Kulturno centra u 18 časova, u Mjesnoj zajednici Kumbor – 16. februara u 18 časova u Domu kulture. Mještani Bijele biraće rukovodstvo mjesne zajednice 20. februara u 18 časova u hotelu „Park“.
Zbor MZ Podi je 17 januara u 16 časova, u svojim prostorijma, a 18 februara na Mokrinama u 15 sati i 30 minuta,u prostorijama Osnovne škole.

1 komentar

  1. Zakon nalaze da se prisutni izjasne da li ce glasanje biti javno ili tajno i po vecinskoj volji pristutbih gradjana se isto glasanj obavlja. Tako i ovo glasanje gdje je bilo manje prisutnih je bilo javno jer su se isti tako izjasnili.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com