DRUŠTVO

NA VEĆINI KUPALIŠTA U HERCEG NOVOM ODLIČAN KVALITET VODE

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 31. jula do 4. avgusta pokazali su da je na 85 % kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 15 % kupališta bio K2 klase. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog  kvaliteta, to jest da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Analize kvaliteta morske vode na obali Herceg Novog pokazale su odličan kvalitet – K1 na ukupno 17 kupališta, dok je na četiri kupališta voda bila klase K2. Zadovoljavajući kvalitet vode zabilježen je na Blatnoj plaži u Igalu, kupalištu ispod vile “Galeb”, kupalištu hotela “Palmnon bay”, kao i na centralnoj plaži u Kumboru.

Od ukupno 16 kupališta u opštini Ulcinj, na njih 15 voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na jednom kupalištu bila klase K2. Kvalitet morske vode K1 bio je na 11 kupališta u Baru, dok je na dva kupališta kvalitet bio K2 klase. U Budvi je, od ukupno 26 kuplišta, kvalitet K1 bio na 23 lokacije, dok je na preostale tri bio klase K2. Kada je riječ o kvalitetu vode u Tivtu, analize su pokazale kvalitet K1 na ukupno sedam kupališta, dok je na dva kupališta voda bila klase K2. U opštini Kotor od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 zabilježen na 12 kupališta, a na tri kupališta voda je bila kvaliteta K2.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode, kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com