Ekonomija

Na prodaju imovina Brodogradilišta

Objavljen je tender za prodaju cjelokupne imovine  Brodogradilišta Bijela, po ukupnoj početnoj cijeni od oko 27,2 miliona eura, informiše Mina. Tender je raspisala Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta, a na prodaju je ponuđena imovina  koju čine posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, restoran  kao i  remontna, radionička i hala kovačnice, kompresorska stanica, skladište drvene građe, brodoopremni pogon, kao i trafostanice. Prodaja obuhvata i  dokove, dizalice, mašine, alate, kancelarijski namještaj, vozni park.

Javna prodaja biće organizovana prikupljanjem pismenih ponuda, a rok do kada se one mogu dostavljati je  8. februar  do deset sati i 30 minuta u Privrednom sudu u Podgorici. Javno otvaranje ponuda planirano je 45 minuta kasnije.

Pravo na dostavljanje ponuda za kupovinu  imaju svi građani i preduzeća, uz uslov da uplate depozit u iznosu od tri odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda. Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena. Stečaj u Brodogradilištu uveden je u poslednjeg dana juna 2015. godine na zahtjev Poreske uprave.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com