Turizam

NA “PRAZNIKU MIMOZE” I PREDSTAVNICI POBRATIMSKIH OPŠTINA MZ ZELENIKA-KUTI

Višečlana delegacija grada Lobez iz Poljske, kao i predstavnici opština Lučani i Loznica iz Srbije, biće gosti našeg grada povodom Praznika mimoze.

Domaćini, Mjesna zajednica Zelenika – Kuti, danas dočekuju goste iz Guče i Lobeca, a sutra iz Lučana, potvrdio nam je predsjednik Mjesne zajednice Zelenika-Kuti Predrag Vujnović.

-Riječ je o uzvratnoj posjeti pobratimskih mjesnih zajednica, koje mi tradicionalno posjećujemo u vrijeme Sabora trubača u Guči i za Vukov sabor u Loznici. Za članove delegacija, njih 27, obezbjedili smo smještaj domaćinstvima, dok će nekoliko njih boraviti  u Institutu „Dr Simo Milošević“, kazao je Vujnović.

Prilikom boravka u Guči ljetos, Zeleničani su ostvarili  brojna poznanstva i uspostavili tješnje veze sa domaćinom i njegovim gostima. Tako su razmijenili kontakte sa predstavnicima poljskog grada Lobeza i njihovim  gradonačelnikom,  koji su im obećali  da će stići u naš grad za Praznik mimoze.

-Saradnja sa njima je dobar primjer, kako da se povežemo i iskoristimo pozitivna  iskustva poljskog  grada Lobeza, koji su pobratimi Opštine Lučani. U Lobezu se održavaju svjetski poznati susreti duvačkih orkestara. Zalagaćemo se da se uspostavi  trojno pobratimstvo, što bi doprinijelo turističko-promotivnoj valorizaciji Herceg Novog, Boke i Crne Gore, ocijenio je Vujnović.

Zeleničani  sa mjesnom zajednicom Klupci pobratimske veze gaje 35 godina, dok su relativno mlađi, ali ne i manje značajniji pobratimski odnosi sa Gučom, koji su ozvaničeni prije osam godina.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com