Društvo

NA PODIMA U TOKU PROSLAVA PRVOMAJSKOG URANKA

Veći broj Novljana i gostiju okupio se na Podima gdje traje Prvomajski uranak, tradicionalni program proslave Međunarodnog praznika rada koji organizuju MZ Podi i Opština Herceg Novi.

Na teren su prvo stupili mladi fudbaleri FK Pomorac iz Bijele i Škole fudbala Manda i odigrali revijalni meč kao uvertiru za finale u malom fudbalu koje počinje u 12 sati. Sastaju se ekipe Meljine i Park Igalo.

Nastupili su i članovi Mjesne muzike Đenović, kao i članovi KUD Igalo. Biće održana i trail trka koju organizuje Orjen outdoor, a za koju je za sada prijavljeno 15 učesnika. Počele su i tradicionalne narodne igre, bacanje kamena sa ramena i skok u dalj.

Proslavi prisustvuju predstavnici Opštine Herceg Novi i javnih preduzeća iz našeg grada.

Fantastično je ovako provesti praznik, uz brojnu omladinu i u prirodi kazala je Danijela Đurović, potpredsjednica Opštine Herceg Novi.

-Pored toga što Mjesna zajednica Podi tradicionalno organizuje Prvomajski uranak na Čipovini, ove godine su se posebno potrudili i sve pohvale upućujemo i Savjetu MZ ali i svim Pođanima koji su učestvovali ne samo u pripremi proslave, već i u uređenju terena, urađene nove tribine, klupe. To su svakako vrijednosti koje će osati i uljepšavati ovaj lokalitet. Brojni su učesnici proslave, ali je tu i veliki broj djece, a to je nešto što nam daje podstreka da i u buduće radimo još više, kazala je Đurović.

Poseban akcenat u pripremi proslave stavili su na uređenje terena i parka, kazao je predsjednik MZ Podi Jovica Misinezović.

-Potrudili smo se da svima koji dođu bude što prijatnije. Prvi utisci su odlični i nadam se da smo uspjeli da ispunimo očekivanja. Za učesnike i goste obezbjedili smo osvježenje i sendviče. Uz pomoć omladine Poda urađene su tribine. U narednom periodu potrudićemo se da privedemo kraju aktivnosti koje su nam preostale na uređenju terena i opremanju parka mobilijarom za djecu. I dalje očekujemo podršku Opštine koja nam je donirala sprave za teretanu na otvorenom, rekao je Misinezović.

Podi više nisu prigradsko, već gradsko naselje, kazala je potpredsjenica Đurović, i  potrebno je riješiti dosta pitanja, prevashodno infrastrukturnih.

-U završnoj smo fazi izrade projektne dokumentacije i trebali bismo, nadam se, već krajem ovog ljeta, početi sa izgradnjom dijela kanalizacione infrastrukture, u naselju Topovi. Imamo još jedan krak, to je spoj između Poda i Čela, gdje ćemo takođe raditi kanalizacionu infrastrukturu. Biće dosta ulaganja, a potrebno je svakako regulisati i pitanje javne rasvjete koja nije najbolje rješena. Planiramo uskoro da radimo i projekat javne rasvjete od kružnog toka do Toriona, zaključila je Đurović.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com