Ekonomija

NA MRTVOM VEZU U BRODOGRADILIŠTU JOŠ DVA BRODA

Brod Sabrina,  u vlasništvu firme Neksan iz Nikšića, koji je godinama bio u Jadranskom brodogradilištu Bijela, prodat je u staro gvožđe.

Sabrina je  2000. godine uplovila u Jadransko brodogradilište radi remonta vrijednog 1,650 milona eura. Zbog neizmirenih dugova remonta, tadašnjeg vlasnika, italijanske kompanije Sarda lizing,  prodat  je  na licitaciji sudskim putem.  Nikšićka kompanija, čiji je vlasnik Miodrag Daka Davidović kupila je Sabrinu prije četiri godine za 380 hiljada eura . Brod je bio uz operativnu obalu Brodogradilišta, a Bijelu je napustio prije nekoliko dana. Biće izrezan u staro željezo u turskom gradu Aliage.

U vrijeme uvođenja stečaja u bijelsko preduzeće 2015. godine, na mrtvom vezu, osim Sabrine bili su i feribot  Lucky star, grčke kompanije , brod Evropa 92, brodovlasnika sa Malte, tanker Boka Wave, pomorske agencije Marko Balić i motorna barkasa Explorer čiji je vlasnik RCUD.

Eksplorer je u Brodogradilištu od 2005. godine i dalje je neizvjesna njegova sudbina. Već osam mjeseci na vezu je i brod Astro.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com