Društvo

NA BELAVISTI PROSLAVA ARANĐELOVDANA – SREĆNA SLAVA!

Na Belavisti, najljepšem novskom trgu u jednom od najljepših gradskih hramova slave danas  Svetog Arhangela Mihaila kome je crkva i posvećena. U prisustvu brojnih mještana i lokalnog sveštenstva služena je liturgija. Besjedio je otac Makarije iguman Manastira Savina, a paroh starogradski otac Nikola Todorović kaže da se proslavlja u radosti duhovnoj u vremenu kada je naš narod  ophrljen brigama.

– Mi proslavljamo našeg nebeskog zaštitnika i Aranđelov dan koji je jedna od većih slava ne samo u ovom gradu, nego i u našem narodu. Proslavlja ga i Vaseljenska crkva kao zaštitnika mnogih hramova, od drevnih vremena iz Starog zavjeta.

Jedna od poruka oca Makarija bila je da su anđeli stvoreni sa osobnom voljom i da je tu veličina Arhistratiga Mihaila koji se postavio na čelu zaštitničke vojske u podnebesju gdje se i danas vode ti ratovi duhovni. Nama je to najbliže kada posmatramo šta se dešava na zemlji. Svi mali narodi traže svog zaštitnika – rekao je otac Makarije pozivajući da se sabiramo u hramu i oko hrama u ljubavi, miru i slozi.  

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com