DruštvoIzdvojeno

MZ UBLI: BLOKIRAĆE DEPONIJU AKO DO 1. SEPTEMBRA ČISTOĆA NE UGASI DIM

Ukoliko se do prvog septembra ne ugasi dim na deponiji „Tisove grede“  biće organizovana blokada smetlišta navedeno je u otvorenom pismu  predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Ubli Gorana Vukićevića i člana Savjeta Gorana Vukovića.

Oni su ocijenili da je situacija u selu alarmantna.

– Molimo lokalnu samoupravu i DOO Čistoća, da urade što je obećano 27.jula na sastanku sa Stevanom Katićem, gradonačelnikom, Draganom Stanišić, koordinatorkom za mjesne zajednice, Milicom Kostić, bivšom  direktorkom Čistoće, Milošem Konjevićem, potpredsjednik Opštine, Vladimirom Arsićem, sadašnjim direktorom Čistoće,  Aleksandrom Škobaljom, pomoćnikom direktora Čistoće, Aleksandrom Kovačevićem, sekretarom za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost i Draganom Šimrakom, menadžerom Opštine.

Tražimo da ispune obećano i ugase „krematorijum“, naznačili su, između ostalog, u pismu.

U daljem obraćanju  su naveli:

-Pošto nije ispunjeno obećanje od 27.jula, a javnost je od Vladimira Arsića, obavještena da mehanizacija svaki dan radi na obustavljanju dima na smetljištu, prisiljeni smo da sprovedemo rigorozne mjere, povodom nepoštovanja dogovora.

Nijedna mašina ne radi na saniranju dima, nego samo na deponovanju novog smeća, koje je po našem mišljenju i velikom proteklom iskustvu sa ovim smetljištem, će ubrzo početi da gori, stoji u otvorenom pismu u čijem potpisu je u ime Savjeta MZ Ubli ,  presjednik Goran Vukićević.

VLADIMIR ARSIĆ: DOO “ČISTOĆA” ISPUNJAVA SVE ŠTO JE DOGOVORENO SA MZ UBLI

Povodom otvorenog pisma predstavnika MZ Ubli ,kontaktirali smo direktora doo „Čistoća“ Herceg Novi, Vladimira Arsića , koji nije bio upoznat sa sadržinom pisma, koje mu je upućeno posredstvom medija:

-Sa njima smo razgovarali prije desetak dana kod mene u kancelariji i dogovorili se o redoslijedu aktivnosti za sanaciju tog dijela žarišta. „RR- Ivović company“DOO Herceg Novi, koja je tenderom dobila  posao zasipanja , odnosno, sanacije deponije svakadnevno obavlja poslove. Obišao  sam  jutros deponiju,  zajedno sa sekretarom za komunalne djelatnosti  i drugim saradnicima.  Vidno je da se na tom prostoru radi. Danas su intezivirane aktivnosti na nasipanju tog dijela zemljom i šutom.  Da iskreno kažem,  čudi me  da je stiglo neko pismo oko situacije sa deponijom. Prilikom obilaska uvjerili smo se da  ima dima ali u daleko manjoj količini nego što je bilo ranije, ali  to je normalan presjek stanja koji je neophodan.  Kompanija „Ivović“ intezivno  radi i  i nastavlja sa miješanjem šuta  i zemlje i nasipanje. Pokušaćemo da  što skorije saniramo i da se tamo uguši dim. Vatrogasci su tamo  prisutni , tako da će zasipati pjenom  kada se budu otvorila žarišta  u toku aktivnosti ovog izvođača. Nastojaćemo da  na dijelovima deponije ugasimo sva žarišta, koja se pojavljuju s vremena na vrijeme. Mi smo rekli da ćemo do prvog septembra zajedno sa predstavnicima Mjesne zajednice pokušati da   što efikasnije saniramo deponiju. Malo iznenađuje ta njihova reakcija,njihov način ophođenja, kazao je Arsić.

Prema njegovim riječima preduzimaju  sve aktivnosti koje su dogovorene.  Obavljena je kontrola što je dosada urađeno i nastavljaju dalje do konačnog gašenja žarišta.

 

 

1 komentar

  1. Vas iznenađuje saopštenje,a mene iznenađuje zavlačenje ljudi koji čitaju vaše izjave u proteklih mjeseci. I dalje po ko zna koji put tvrdite da je nešto urađeno do sinoć i da se intezivno gasi,a niko ništa nije taknuo do sinoć kasno u noć. Nivljani prošetajte i raspitajte se ko je u pravu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com