Društvo

MZ SUTORINA: POPRAVLJA SE PUTNA INFRASTRUKTURA,NOVO ODREDIŠTE U GRADSKOM LINIJSKOM SAOBRAĆAJU

U Mjesnoj zajednici Sutorina  realizuju se brojni infrastrukturni projekati,  u planu je rekonstrukcija putne mreže, izgradnja trotoara, biciklističke staze i drugih sadržaja. Dobijanjem na tenderu autobuske linije u gradskom saobraćaju, Sutorina će biti bolje povezana,  što će unaprijediti turističku i privrednu ponudu  ovog prigradskog naselja.

Prema riječima predsjednika Mjesne zajednice Sutorina Bora Lučića,u saradnji sa  Opštinom   nastoje da osposobe  lokalnu putnu mrežu od Sutorine prema Ratiševini i Mojdežu, kako bi je iskoristili i za prigradski autobuski saobraćaj.  Taj put bi bio i alternativni, posebno u ljetnom periodu, kada se često događa zakrčenje saobraćajnice od Gomile prema Mojdežu. Spajanjem sa Mojdežom pored bolje saobraćajne komunikacije, bila bi povećana sigurnost od požara, koji su se često dešavali na ovom prostoru, ljeti.

U toku je uređenje  prostorija  Mjesne zajednice, koje će uskoro biti u funkciji,  što će omogućiti  bolju  komunikaciju sa građanima, ocijenio je Lučić:

–  Sutorina u posljednje vrijeme  prerasta u prigradsko naselje. Uspjeli smo da dobijemo novi tender za javni saobraćaj u Opštini.

Napokon će autobuskom linijom biti povezana Sutorina sa Kamenarima, odnosno, istok sa zapadom Opštine. Radićemo i na uređenju zoga , gdje je nekada bio centar okupljanja svih generacija mještana, kao i spomenika u Sutorini. Planom i programom aktivnosti za ovu godinu planirana je izgradnja trotoara od hotela Elena do trgovačkog centra HDL , čime će biti povećana bezbijednost djece i prolaznika,koji svakodnevno pješače tim frekventim dijelom Sutorine,  objasnio je Lučić.

Planirano je  uređenje i drugih putnih pravaca, kao i imenovanje ulica u Sutorini.

– Mještani će  učestvovati u uređenju i asfaltiranju lokalnog puta prema projektu koji je uradila Opština Herceg Novi, a uskoro će biti i utvrđena vrijednost radova.  Očekujemo  da će i vlasnici trgovačkih lanaca, koji  imaju objekte  na tom području  pomoći u realizaciji infrastrukturnih projekata, kaže Lučić.

Podsjećamo, u Mjesnoj zajednici  Sutorina, u prethodnom periodu u realizaciji infrastrukturnih projekata uloženo je oko 30.000 eura .Jedan se odnosi na sređivanje dijela puta prema Crkvi Sv. Nikole u selu Lučići, u dužini od 110 metara, što je bila  najkritičnija dionica. Mjesna zajednica  je pomogla  izgradnju kapele u selu Šćepoševići, u vrijednosti od oko 4.000 eura i ostale aktivnosti u ovom prigradskom naselju, sa reprezentnom poslovnom zonom, sportskim terenima, potencijalima Sutorinskog polja, ušća i zaleđa.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com