DruštvoIzdvojeno

MZ MELJINE: TRAŽE RJEŠENJE ZA RJEČICU NEMILA, POMOĆ UGROŽENIMA I HOTELU ACD

Obilne padavine i poplave u Meljinama su pričinile ogromnu materijalnu štetu na  kućama, infrastrukturi, a najviše u hotelu ACD u kojem je poplavljen tehnički dio objekta i postrojenja u suturenu. U toku je i procjena štete nakon poplave kuće, poslovnog prostora i apartmana porodice Ivanović.

Iz Mjesne zajednice su se obratili nadležnima u Opštini, državnim ustanovama i stručnim institucijama i zatražili da formiraju stručni tim za sanaciju posljedica. Prije šest mjeseci Meljine je bilo zahvaćeno snažnim vjetrom, sada poplavama, a u subotu je u  Romskom naselju izgorela kuća stanara koji je zaposlen  u doo Čistoća Herceg Novi, podsjetio je predsjednik MZ Meljine Dragan Andrić.

-U kontaku smo sa ljudima koji su pretrpjeli štetu nakon poplave. Čim je veća kiša oni nas alarmiraju, a mi potom nadležne službe, kako bi spriječili novi prodor vode od koje strahujemo. Nastojimo da pomognemo najugroženijim stanovnicima u privatnim kućama,  da kupimo neophodne kućne aparatekoji su uništeni u poplavi. Vjerujem da će Opština pomoći. Razgovarao sam sa menadžerom hotela Lazure i marina, oni nisu imali veće probleme. Čekamo da se vrijeme stabiluzuje, tada ćemo stupiti u kontakt da nam pomognu, da učestvuju u sanaciji štete, mogućnosti da se riješi problem kako ne bi više dolazilo do poplava, kazao je Andrić.

U Reciklažnom centru je takođe registrovan problemi, jedan dio kabastog otpada završio je u riječici Nemila.

-Radnici Čistoće uklanjaju otpad iz korita Nemile, kako ne bi zatvorio potok. Iz Čistoće su slali tehniku i ljude, konkretno da iznesu namještaj koji je uništen u kućama i objektima, asistirali su odvođenje kabastog otpada, ukazao je Andrić koji je ujedno i upravnik zone u doo Čistoća Herceg Novi.

Tek sa prestankom padavina biće moguće sagledati kompletnu situaciju.

-U Službu zaštite i spasavanja – Vatrogasni dom, ušla je voda, vatrogasci su bili  angažovani u nadljudskim naporima kako bi pomogli svim ljudima. Maksimalno su posvećeni i zahvaljujemo im se na pomoći koju su pružili i pružaju je u sanaciji posljedica nevremena, kazao je Andrić.

Poziva građane koji se nisu prijavili a imali su štetu, da se jave u Mjesnu zajednicu i popune formulare, kako bi ih evidentirali i dalje se obratili i zatražili pomoć.

-Crvena tačka je što se niko iz Ministarstva za saobraćaj nije obratio i ponudio pomoć, ne znam da se iko iz državnih organa obratio. U ACD je najviše materijalne štete, stradala su postrojenja zbog ogromne količine vode koja se slivala s puta u tehnički dio hotela i pravo rješenje je da neko dođe i sagleda sve. Pisali smo relevantnim adresama, riječ je o hotelu koji radi cijelu godinu i u kojem je zaposleno domaće stanovništvo. Vlasnik hotela će sanirati štetu, ali treba naći rješenje da se ovakva situacija ne ponavlja. Bez toga je ovakvo stanje neodrživo, kazao je Andrić.

On je podsjetio da su iz Vatrogasne službe odmah reagovali kada se desio požar u Romskom naselju u Meljinama, ali je izgorila jedna kućica.

-Nastojimo da im pomognemo, koliko je u našoj moći, da se što prije oporave, objasnio je Andrić.

1 komentar

  1. Upravo zbog ovakvih situacina postoji osiguranje pogotovo je za hotele svuda u svijetu obavezno. Nece valjda gradjani placati stete privatnog hotela!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com