Društvo

MZ MELJINE: NAJGORA POPLAVA U POSLEDNJIH 30 GODINA

Nakon nevremena koje je zahvatilo opštinu Herceg Novi, trenutna situacija u Meljinama je mnogo bolja nego juče. Prema riječima predsjednika Dragana Andrića rijeka Nemila se povukla u svoje korito, međutim ostale su posledice. Najviše je pogođena porodica Ivanović,  kao i zgrada Vatrogasnog doma.

-Pokušavamo da saniramo stvari. Krenuli smo od magistrale i glavnih puteva, po odluci Štaba za vanredne situacije. Obićićemo i porodicu Ivanović, jer je najviše stradao njihov poslovni objekat Frizerski salon “Srećko”. Sinoć sam u dva navrata obilazi porodicu Ivanović, sada se očekuje da nadležne službe procjene štetu.

Nažalost i drugi put ove godine  se dešava na ovom području nevrijeme. Prošli put vjetar ovog puta kiše i poplave. Mi ćemo kao MZ učiniti sve da pomognemo ljudima da se bar djelimično oporave, koliko možemo, a naravno i preko opštine i ostalih nadležnih organa, kazao je Andrić.

Kako ističe, iz MZ su se prije mjesec  obratili Stambeno komunalnom da obavi čišćenje.

-Međutim oni su bili prezauzeti i ostalo je za neki period da se to uradi. Rijeka se izlila, zvali smo ih i juče oni su izašli na teren ali nisu imali mehanizaciju . Radnici su sve što su mogli uradili. Međutim mislim i da je mašina došla ne bi mnogo  da pomogne jer je nagli dotok bio vode i to više niko nije mogao da spriječi.  Ovo je jedna od najgorih poplava u zadnjih 30, 40 godina , kazao je Andrić.

1 komentar

  1. Nemila nije rijeka nego potok koji ljeti presusuje. I zimi nabuja od atmisferskih voda koje su zbog betonizacije sve vece. Pozdrav za dobrog covjeka Dragana Andrica ali pojasnite nu ovo.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com