Društvo

MZ IGALO: DO NOVE GODINE U FUNKCIJI  IGRALIŠTE I  PIJACA U NOVOM RUHU

Rekonstrukcija košarkaškog igrališta u Igalu ulazi u završnu fazu, u toku su pripreme za  kompletnu sanaciju pijace, u neposrednoj blizini sportskog terena. Prema riječima predsjednika Mjesne zajednice Igalo Zorana Savkovića, postavljanje ograde biće završeno u nedelju, potom će Opština obezbijediti tartan podlogu. Paralelno će raditi na postavljanju tribina. Igralište će najvjerovatnije biti u funkciji  do Nove godine.

-Postavljaju ogradu i kliznu kapiju.  Brzo rade, što  će za tri, četiri dana biti završeno.Tribne  se prave , za mjesec i po  trebalo bi da bude kompletirano sve. Košarkaško igralište biće otvoreno od 8 časova  i zatvareno u večernjim časovima. Postaviće se kamere kako bi se osiguralo od vandala. To će biti sportsko rekreativni teren za sve, objasnio je Savković.

Igralište  jednim dijelom, u dužini od 40 metara, dijeli ogradu sa pijacom, koja je u fazi rekonstrukcije. Uklonjeni su stari štandovi, očišćen je od obraslog rastinja međuprostor sportskog terena i tržnice:

-Projekat sanacije pijace  je napravilo Komunalno-stambeno preduzeće, očišćen je veći dio, stari štandovi su uklonjeni,  veliki dio je sklonjen , koliko-toliko sada pristojno izgleda. Trenutno je na pijaci nekoliko štandova sa poljoprivrednim proizvodima i  jedan za mještovitu robu  je ostavljen da radi. Poslije Nove godine će sigurno biti nova pijaca, u novom ruhu, očekuje Savković.

Mada neočekivano  u Mjesnoj zajednici Igalo zadovoljni su činjenicom da će biti domaćini i učestvovati u organizaciji  novogodišnjih programa.  Proslava dočeka i organizacija drugih novogodišnjih programa predstavljaju propagandno – turističku promociju Herceg Novog na najvišem nivou. To bi bilo,  nakon godinama održavanog centralnog programa na  glavnom gradskom  trgu  i Parku Boka, prvi put da se centar dešavanja premješta na potpuno novu lokaciju,  što Igalo zaslužuje kazao je Savković.

U Mjesnoj zajednici Igalo spremno će dočekati praznične dane i organizaciju  tri  večeri  u Omladinskom parku, što će doprinijeti turističkoj promociji i na najljepši način će zakoračiti u Novu 2019. godinu.  Podsjećamo,  novogodišnja noć će proteći u znaku beogradske rok grupe “Riblja čorba” i njihovog frontmena Bore Đorđevića koji će izaći na binu u Igalu u 23  časa, a kao predgrupa nastupa “Light under the black mountain”, od 21 sat.  Noć prije, 30. decembra, za dobru atmosferu pobrinuće se splitska pop pjevačica Jelena Rozga i pobjednik Pinkovih zvezdica Ljuba Stanković a tokom dana  od 12 časova biće organizovana “Dječja Nova godina”.

U ponedeljak, 1. januara od 21 čas nastupiće bend “Toć”, uslijediće koncert  muzičke

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com