Društvo

MZ ĐENOVIĆ U PETAK , 31. MAJA  ORGANIZUJE  FEŠTU OTVARANJA TURISTIČKE SEZONE

Uprkos ružnom vremenu u Mjesnoj zajednici  Đenović   u petak, 31. maja planiraju da organizuju feštu,  koja najavljuje otvaranja sezone na rivijeri, uz učešće Mjesne muzike, KUD Sloga, Udruženja  žena Đenovića , Male sirene i drugih subjekata.

Prema riječima predsjednika Mjesne zajednice Đenović Miloša Bojanića,obavljaju posljednje pripreme za start sezone ,  mada je trenutno  prisutan veliki broj gostiju u ovom  mjestu na rivijeri.

-Manifestaciju smo nazvali  “ U susret ljetu”. Učesnici su KUD Sloga, sa gostima iz okruženja, Mjesna  muzika, Mažoretski  klub “Lili”, Udruženje žena Đenovića i  Udruženje žena Male sirene. Defile  svih učesnika planiran je u 18 časova i 30 minuta, uz  program koji će se odvijati  ispred   Doma kulture u Đenoviću. Nadamo se lijepom vremenu, a ukoliko bude kiša , imamo alternativu, program će biti održan u Domu kulture. Domaćice će tradicionalno posluživati priganice i pržiti ribu,  kazao je Bojanić.

U Đenoviću  prvi su  krenuli u realizaciju sezonskih turističko – propagandnih manifestacija na rivijeri. Još uvijek nisu dobili povratnu informaciju i nadaju se  pozitivnom odgovoru u smislu pokroviteljstva Turističke organizacije i finansijskoj podršci feštama ,koje su inače proteklih sezona naišle na oduševljenje  gostiju i veliki odziv mještana.

-Nadamo se da ćemo najaviti i lijepo vrijeme na zadovoljstvo nas i gostiju. Najavili smo da ćemo tokom ljeta  fešte organizovati  na 15 dana , a što ne možemo bez podrške Turističke organizacije.  Ovu feštu sami organizujemo sopstvenim snagama.  Čekamo odgovor iz TO  i za  druge naše zahtjeve u cilju poboljšanja turističke ponude mjesta, kao što je finansijska  podrška za  igralište i druge projekte .

Mislimo da je koncepcija održavanja ovakvih maniferacija najbolji kontakt sa turistima i dostojno predstavljanje mjesta, što bi naišlo na još veći odziv i turističku promociju Đenovića, ukazao je  Miloš Bojanić. Iz Mjesne zajednice  pozivaju Novljane i goste da im se pridruže na fešti, koja će  u petak, početi  defileom učesnika u 18,30  na platou  Doma kulture u Đenoviću.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com