DRUŠTVOIzdvojeno

MZ ĐENOVIĆ PRIPREMA FEŠTU –  VRATITI STARI SJAJ MJESTA

U organizaciji Mjesne zajednice Đenović u okviru 51. Praznika mimoze u subotu, 15. februara , će biti održana fešta i u ovom mjestu na rivijeri,  na kojoj će  uz posluženje  goste i domaće zabavljati regionalna zvijezda Kaliopi, domaći bendovi, Mjesna muzika, Castel Nuovo i KUD Sloga.

Povorku Gradske Muzike ,trombonjera, mažoretki koja kreće ujutro iz Kumbora, dočekaće domaćice posluženjem, ribom, vinom, priganicama. Tradicionalno će povorka nastaviti ka Baošiću, gdje će biti organizovan glavni program.

Prema riječima predsjednika Mjesne zajednice Đenović Miloša Bojanića,  spremni su za ovaj događaj, koji će upotpuniti pučke zabave prvog vikenda Praznika mimoze na rivijeri.

-Feštom nastojimo da Đenoviću vratimo stari sjaj koje  je nekada imao, što se tiče Praznika mimoze. Povećali smo ponudu, na zadovoljstvo svih nas i svih gostiju koji će doći na našu Feštu. Žene Đenovića će pripremiti roštule, peći će ribu i služiti vino. Glavna zvijezda biće makedonska pjevačica Kaliopi ,čiji je nastup predviđen u 12,30 ispred Doma kulture. Prije će nastupiti Mjesna muzika Đenović, domaći bendovi i članovi KUD Sloga, kazao je Bojanić.

Vrijedne domaćice iz Udruženja žena „Male sirene“ će već u ranim jutarnjim časovima u subotu početi sa pripremama vatri i početi sa posluženjem od 9,30.

-Obezbijeđeno je oko 100 kg ribe , više stotina litara vina, priganice, smokve, grančice  mimoze,koje će dijeliti posjetiocima.  Predviđene lokacije na kojima će služiti ponude, uz prepoznatljive  okuse  kraja  biće  uz rizort Portonovi,  kod Mjesne zajednice Đenović, ispred  Doma kulture. Kod  kafića Prc ,odnosno, bivšeg Doma penzionera i ispred Mjesne zajednice će pržiti ribu i dijeliti mimozu, najavio je Bojanić.

Pokrovitelj manifestacije, u okviru 51-og Praznika mimoze : Opština Herceg Novi,sa Herceg festom i gradskom Turističkom organizacijom. Pored MZ i mještana ,koji učestvuju u organizaciji , feštu su pomogli sponzori: Porto Novi, Aerodromi Crne Gore, firma “Carine” i drugi privrednici, čime se ističe još jedan primjer dobre prakse i saradnje da uz zajedničko učešće svih,  mogu da se nadaju dobroj posjeti  turista,  kao i uspješnu   najavu naredne turističke sezona u Đenoviću i na hercegnovskoj  rivijeri.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com