Please assign a menu to the primary menu location under MENU

DruštvoKultura

MURAL VANJE VIKALA I SANJE STOJKOV OSTAJE I PO ZAVRŠETKU FESTIVALA ŠPANJOLA 017

I  na festivalu Španjola 017 koji su osmislili i realizovali članovi NVO Sinergija, Omladinskog  kulturnog centra,  organizacije Urban Nova i Udruženja likovnih umjetnika Herceg Novi,  večeras završni programi.

Gost iz  Londona – Paleman  donosi specifičan zvuk na glavnom Sout gate stage-u, a nastupiće i   Marija S, 2Beat, Goto&NV, na drugoj bini  Toni Kise, Velebeat, Vuk Brajović i Trlla.

Ono što će ostati i nakon završetka  ovogodišnjeg festivala je novi, zanimljiv  mural  u prolazu preko puta Kanli kule ka naselju Srbina.

Od 14 likova koji čine mural, po sedam su nacrtali Sanja Stojkov alias Neon  iz Sombora i  Novljanin Vanja Vikalo alias Linnch koji su i ranije sarađivali na sličnim projektima u  mnogim gradovima u regionu ali i u Portugalu.

Za novski mural su odabrali likove  među kojima prepoznajemo mještane i strance, oriđinale novske ali i izmišljene karaktere..

Vanja Vikalo – Linnch, ilustrator je i animator, rođen u Mostaru, odrastao u Herceg Novom,  živi i radi u Beogradu. Godinama je prisutan na umjetničkoj sceni u Crnoj Gori, Srbiji, i Hrvatskoj. Organizovao je 11 samostalnih izložbi, i učestvovao je na preko 20 kolektivnih , a njegovi radovi su objavljeni u knjigama, časopisima i blogovima širom svijeta. Crtao je i nastupao na preko 30 festivala i umjetnickih projekata u regionu, ali i širom Evrope. Nagrađivan je u oblastima dizajna, ilustracije i animacije.

Sanja Stojkov – Neon, rođena je u Somboru,  živi  u Beogradu, bavi se dizajnom, ilustracijom i tetovira u studiju koji je osnovala zajedno sa prijateljima. Učestvovala je na raznim grupnim izložbama u Srbiji kao i u inostranstvu.

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com