Ekonomija

MPRR: NOVI REZULTATI AKCIJE KONTROLE PRODAJE MEDA I MASLINOVOG ULJA

Inspektori Uprave za bezbjednost hrane Ministarstva poljoprivrede obavili su juče kontrolu na nekim od lokacija gdje se u privremenim objektima, nude domaći proizvodi. U nastavku akcije stavljeno je van prometa dodatnih 63,5 kg meda i 21,8 l maslinovog ulja, saopštavaju iz ovog Ministarstva.

-Početkom sedmice, tokom prva dva dana od pokretanja organizovane akcije kontrole tržišta, zaplijenjeno 308 kg meda, kao i 57 litara maslinovog ulja. Akcija je pokrenuta u cilju zaštite zdravlja potrošača i zaštite potrošača od dovođenja u zabludu, kao i zaštite brenda crnogorskog meda. Takođe, cilj je da se registrovanim proizvođačima meda i drugih domaćih autohtonih i prepoznatljivih proizvoda, uklanjanjem nelojalne konkurencije, obezbijede uslovi da na najbolji način iskoriste tradicionalne kanale prodaje na lokalnom tržištu, što je posebno značajno sa aspekta dodate vrijednosti koju domaći proizvodi daju turističkoj ponudi.

Za potrebe identifikovanja kvalitativnog sadržaja meda i ulja koje je isključeno iz prometa, a radi utvrđivanja stepena opasnosti po bezbjednost potrošača, Uprava za bezbjednost hrane je uzorke dostavila referentnim laboratorijama na analizu. Upozoravaju prodavce da stavljanje na tržište hrane koja nije bezbjedna i kojom se može dovesti do opasnosti ugrožavanja zdravlja potrošača, nosi krivičnu odgovornost.

Kontrola prodaje meda, ali i drugih proizvoda, na lokacijama na kojima se nude domaći proizvodi, biće nastavljena, najavljuju iz Ministarstva poloprivrede i ruralnog razvoja.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com