Društvo

“MOUNTAIN BIKE NA ORJENU” OKUPIO 17 BICIKLISTA

Manifestacija „Mountain bike dan na Orjenu“ juče je okupila 17 biciklista koji su prešli izazovni deseto kilometarski uspon makadamskim putem.

Učesnici su prošli kroz kompleks guste bukove šume, da bi pri kraju kolona stigla na panoramski dio puta, gdje su na upravo završenim odmorištima organizovane pauze sa osvježenjem. Kruna ture je bio sam prevoj Orjensko sedlo sa uvijek spektakularnim vidicima i domaćinskom atmosferom u planinarskom domu. Zatim je program upotpunjen obilaskom atraktivne Sniježne jame, u kojoj su učesnici posluženi sladoledom napravljenim od još uvijek prisutnog jamskog snijega i voća, što je za ove tople dane atrakcija koja se ne propušta.

Cilj organizacije događaja je da se podstakne i ovakva vrsta posjete Orjenu, pogotovo što njegova mreža makadamskih puteva i zanimljivo okruženje, to svakako zaslužuju. Vožnja bicikla spada u ekološki način obilaska i sasvim je u skladu, ne samo sa globalnim turističkim trendovima, već i sa posjetom Orjenu kao zaštićenom području. Ovom prilikom među učesnicima su se mogli vidjeti i električni bicikli, koji uz poštovanje principa ekologičnosti, omogućavaju prijatnu vožnju i manje spremnim biciklistima.

„Mountain bike dan na Orjenu“ je organizovala Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi-Sekretarijatom za društvene djelatnosti i sport, Turističkom organizacijom Herceg Novi, Odjeljenjem Granične policije Herceg Novi, Službom zaštite i spašavanja opštine Herceg Novi i planinarskim klubom “Subra”. Služba zaštite i Granična policija su obezbjeđivali kretanje kolone biciklista i pružali dodatnu logistiku, dok su članovi „Subre“ pripremili priganice, domaću supu od koprive i osvježenje. Valja istaći da je Turistička organizacija na samom događaju snimila foto-video materijal koji će dodatno uticati na predstavljanje Orjena kao atraktivne destinacije aktivnog turizma.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com