Društvo

MORT: PREKO 30.000 ZAHTJEVA ZA LEGALIZACIJU

Prema podacima Ministrastva održivog razvoja i turizma ukupno 30. 165 zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata predato je lokalnim samoupravama u Crnoj Gori. U Herceg Novom predata su 3.542. Riječ je  samo o zahtjevima koji su pristigli direktno u nadležne sekretarijate, bez onih koji su poslati poštom.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma obavještavaju građane  da se zahtjevi za legalizaciju mogu slati i preporučenom poštom. Na području naše opštine danas do 14 sati radiće pošte Herceg Novi i Igalo.

-Poslednji dan zakonom propisanog roka za predaju zahtjeva za legalizaciju objekata je ponedeljak 16. Jul.  Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji je nedavno usvojen u Skupštini Crne Gore ,između ostalog, predviđeno da vlasnici bespravnih objekata do isteka roka 16. jula mogu da predaju zahtjev za legalizaciju sa dokazom iz Katastra da su predali elaborat premjera na ovjeru. U tom slučaju postupak se prekida do dostavljanja potpune dokumentacije, odnosno na rok do 90 dana. Bespravni graditelji koji urade elaborat izvedenog stanja, mogu da predaju zahtjev za legalizaciju u zakonom predviđenom roku, i naknadno dostave nedostajuću dokumentaciju, saopšteno je iz Ministarstva.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com