Ekonomija

MONTENEGRO AIRLINES: OD DANAS NOVI RED LETENJA

Nacionalna avio-kompanija Montenegro airlines (MA) od danas prelazi na ljetni red letenja koji će važiti do 28. oktobra. Novina je uspostavljanje redovnog saobraćaja ka Lajpcigu i Minhenu.

Naredni period, kako je saopšteno iz MA, karakterisaće povećan broj letova ka svim destinacijama ka kojima MA saobraća tokom cijele godine, ali i ponovno uvođenje saobraćaja ka Londonu, Lionu, Kopenhagenu, Dizeldorfu i Sankt Peterburgu ka kojima godinama saobraća tokom ljetne sezone. Najveći broj letova biće na linijama prema Beogradu.

“Nacionalni avio prevoznik će iz Podgorice ka Beogradu imati 15 rotacija, a iz Tivta 22 rotacije sedmično. Ka Moskvi 17 rotacija, Parizu 7, Cirihu 6, Beču i Frankfurtu po 5 rotacija sedmično. Montenegro Airlines će ka Rimu saobraćati 4 puta, a prema Ljubljani 3 puta sedmično”, navodi se u saopštenju. Predsezonu i sezonu obilježiće i brojnim čarter letovima ka Bariju, Napulju, Bratislavi, Tel Avivu, Helsinkiju, Lincu, Salzburg. Prvi put ove godine imamo i seriju čarter letova za Oslo,Briv, Ostravu, Košice, Poprad, Palermo, Aman i Teheran”, saopštavaju iz MA.

Letove po ljetnjem rasporedu realizovaće flotom od šest aviona, tri aviona tipa Embraer 195, dva Fokera 100 i jednog aviona koji će biti iznajmljen po odgovarajućem aranžmanu, tako da će ukupan broj sjedišta u floti biti doveden na oko 700.

Foto: montenegroairlines

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com