Društvo

MODNA REVIJA “ZRAKA SUNCA” POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OSI

Udruženje roditelja za podršku djeci sa smetnjama u razvoju “Zrak sunca” obilježilo je sinoć u Institutu “Dr Simo Milošević” Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Za tu priliku priredili su modnu reviju, a mlade manekenke nosile su kreacije nastale u okviru projekata “Zajedno kreiramo  hercegnovski  modni kutak”  i “Personalna asistencija -kvalitetniji život djece i mladih sa smetnjama u razvoju” .

Predsjednica Udruženja Ljiljana Krstić kaže da  već desetak godina postoji kreativna radionica u okviru koje izrađuju unikatne suvenire, pa su odlučili da sa  predmeta koji se koriste u domaćinstvu pređu na odjevne. Angažovali su profesionalnu krojačicu kojoj su podršku u kreiranju modela ali i uljepšavanju starih dodavanjem raznih aplikacija, pružili članovi Udruženja. Za frizure i šminku su bili zaduženi članovi Udruženja  za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju iz Nikšića, odnosno frizerskog salona “Status”  koji je prvi i za sada jedini frizerski salon u Crnoj Gori koji zapošljava osobe sa invaliditetom.

-Predstavili smo 40 haljina koje smo izradili, a nosile su ih djevojke iz našeg i Udruženja iz Nikšića, kao i iz Dječjeg doma “Mladost” u Bijeloj. Posebnu zahvalnost dugujemo Miluši Cici Žugić iz Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju, koja svake godine na najljepši način doprinese obilježavanju međunarodnog dana OSI ovdje u Herceg Novom, kao i članicama Udruženja žena “Riza” iz Bijele. U zabavnom programu učestvovala je klapa “Stari kapetan”, dok je pokrovitelj manifestacije bio Institut “Dr Simo Milošević”” – kazala je Krstić.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com