Sport

MLAĐI PIONIRI „GALEBA“ BOLJI OD „DARUŠAFAKE“

U prijateljskoj utakmici danas u Tivtu, mlađi pioniri KK Galeb pobjedili su vršnjake iz „Darušafake“ 48:45, po četvrtinama 11:6, 12:17, 18:14, 7:8.

Tim Darušafake je na pripremama u Tivtu, a kako je danas bilo moguće čuti, njihova škola košarke okuplja oko 2 000 djece. Narednih dana planiran je još jedan susret ova dva tima.

-Ovo je bilo novo iskustvo za nas, malo drugačiji stil košarke. U početku je trebalo da se naviknemo na takav način igre, ali djeca su pokazala u par navrata da znaju da igraju, da imaju kvalitet protiv odličnog protivnika i uglavnom su držali prednost. Akcenat nije bio na rezultatu. Već naredne nedelje biće odigrana uzvratna utakmica. Možda će to biti prilika da se pridruže i neki mlađi igrači. Darušafaka igra košarku na ozbiljnom nivou, to je ozbiljan sistem rada, takmičenje u Evroligi i u turskom prvenstvu. Pretpostavljam da je tako kvalitetno organizovan rad i sa mlađim kategorijama, a u to sam se uvjerio i kroz razgovor sa trenerima. Bio je prisutan i koordinator rada svih selekcija Darušafake, a njegovi utisci sa utakmice su dobri i prepoznao je par djece koji su, po njegovim riječima, košarkaški talenti, kazao je trener KK Galeb Srđan Mićunović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com