DruštvoIzdvojeno

MLADI NOVLJANI VRIJEDNO SE PRIPREMAJU ZA FINALE MANIFESTACIJE “CRNA GORA U RITMU EVROPE”

Finale manifestacije “Crna Gora u ritmu Evrope” biće organizovano 1. juna od 17 sati u Tivtu koji je prošlogodišnji pobjednik. Novska ekipa užurbano se priprema za veliko finale, a oni koji rade sa njima kažu da su oduševljeni njihovom požrtvovanošću, disciplinom i voljom za rad. Svesrdnu podršku imaju i od Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi.

Oduševljeni audicijom održanom početkom februara u našem gradu, kada je nastupilo sedamdesetoro djece, predstavnici manifestacije “Ritam Evrope” odabrali su 17 njih koji će nastupiti na finalnom takmičenju. Tako smo postali najbrojnija grupa u državi, a naši mladi su dobili zadatak da predstave kraljevinu Belgiju.

Pripreme teku od februara, a svake nedelje od 11 do 12 sati djeca rade sa koreografom i profesorom pjevanja, a da je riječ o izuzetno talentovanim mladim ljudima potvrdila je i Jovana Vešković iz plesnog kluba “Matrix” iz Podgorice, koja je juče radila sa njima.

-Sa grupom stalno radi Tamara Pejović, koordinator i instruktor, a koreografija je modernijeg stila, riječ je o takozvanom contemporary – savremenom plesu. Djeca su izuzetno posvećena, prijatna, vaspitana i vrijedna. Sa njima nema problema što se tiče rada. Ima još dosta vremena i dosta toga da se završi ali od njih se očekuju dobri rezultati, kazala je Vešković.

U plesnom timu je i Aleksandar Pavlićević, koji je već devet godina član KSC Diano.

-Očekujem mnogo dobre rezultate i nadam se osvajanju takmičenja. Koreografija mi se sviđa, mada muzika i nije moj stil, ali sve ovo apsolutno nije teško za nas jer mi u Dianu radimo i teže stvare. Svi smo tu, redovni na probama. Ples je za mene nešto posebno, zabavno i za nas i za sve koji nas gledaju. Šest godina sam plesao latino-američke plesove, a već treću godinu sam posvećen savremenom baletu i showdance-u, kazao nam je Pavlićević.

Da je za očekivati da Novljani budu visoko plasirani, mišljenje je i Nenada Jeremića, člana organizacije “Crna Gora u ritmu Evrope”

-Pripreme teku kao što je i planirano, djeca su odlična, posebno plesni dio koji ima iskustva iza sebe i više su nego dobri. Koreografija će biti prelijepa i to je ono što zasigurno mogu tvrditi. Izvanredna je i mala Jana koja pjeva, tako da će, prema mom mišljenju, Herceg Novi biti visoko plasiran. Sa Janom radi Miloš Marković, muzički direktor i profesor pjevanja, koji dolazi iz Beograda, a radi i sa pjevačima u drugim gradovima. Ono što je najljepše kod ove djece je njihov duh i vedrina i volja sa kojom dolaze na probe. Rijetko se dešava da neko od njih, iz opravdanih razloga ne bude na probi, a to pokazuje koliko su ozbiljno shvatili i pristupili ovom projektu, kazao je Jeremić.

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje brojnim aktivnostima teži da Herceg Novi, u kojem je mnogo talentovane djece, bude prepoznat kao grad mladih i grad po mjeri djeteta. Imamo programa koji su posvećeni djeci, ali ne u ovakvom obliku i obimu kao što je “Ritam Evrope”, gdje su okupljena djeca osnovnih i srednjih škola cijele države, kazala je sekretarka Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

-Prezadovoljna sam jer imamo 16 djece koji su izuzetni, i kod kojih vidim veliku volju, želju i požrtvovanost da ostvare dobar rezultat. Sekretarijat za kulturu i obrazovanje sa zadovoljstvom podržava manifestaciju Ritam Evrope i djecu koja učestvuju i mislimo da je ovo zaista dobra priča. Imali smo sastanak sa svim roditeljima, dobijena je njihova saglasnost da djeca mogu učestvovati, fotografisati se i slično. Mladi iz Herceg Novog su dobili zadatak da predstavljaju Belgiju, nastupiće uz pjesmu koja je bila belgijski predstavnik na Evroviziji. Očekujemo da Herceg Novi narednog mjeseca posjeti ambasador Belgije iz Beograda. Kostimi se šiju, finale je 1. juna u Tivtu uz direktan prenos na RTCG. Nastupamo dvanaesti i najbrojnija smo grupa u Crnoj Gori. Potrebna nam je velika podrška Novljana jer se najveći broj bodova dobija sms glasanjem, a ostali proističu iz ocjene žirija. Domaćini finala su Tivćani koji su prošle godine osvojili najviše bodova. Da bismo podržali našu djecu i doveli manifestaciju naredne godine u Herceg Novi , glasajte za njih 1. juna, kazala je Zambelić-Pištalo.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com