Sport

MLADEN OSTOJIĆ – PREPUN ISKUSTVA U TRENERSKOM POSLU

Gost našeg Portala je Mladen Ostojić selektor kadetske muške košarkaške reprezentacije Crne Gore, kojoj je pošlo za rukom da u poljskom gradu Radomu, na šampionatu Evrope, osvoji osmo mjesto u “A” diviziji, i na taj način  ponovi najbolji rezultat jedne naše mlade selekcije.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/09/kadeti-crne-gore-kosarka-1.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

– Mi smo na ovaj šampionat pošli sa jasnim ciljem, a to je opstanak u “A” diviziji. Otišli smo korak dalje i savladavši u najvažnijem meču selekciju Srbije plasirali se među osam najboljih na prvenstvu Evrope. Čini mi zadovoljstvo što sam zajedno sa dječacima, i stručnim štabom, trenerima Miloševićem i Papovićem,  predstavljao Crnu Goru na ovom šampionatu. Dugujem zahvalnost košarkaškom Savezu Crne Gore i selektoru Bogdanu Tanjeviću koji su vjerovali u mene, mislim da smo im se kroz rezultate na najbolji način odužili, kaže Ostojić koji se osvrnuo i na kvalitet crnogosrke košarke u kadetskom uzrastu.

-Imamo malu bazu, mali broj klubova i biće sve teže. Selekcije Španije, Francuske i Italije ulažu velika sredstva i rezultat dolazi sam po sebi. Moram reći da sam oduševljen igračima i radom zemalja sa sjevera: Letonija, Litva, Estonija i Finska. Ozbiljno rade i imaju talentovanu djecu. Mislim da su oni budućnost evropske košarke.

Naredne sezone sve naše mlađe selekcije igraće u elitnom takmičenju.

-Košarkaška Crne Gora ostvarila je ovog ljeta veliki uspjeh. Narednog ljeta sve takmičarske selekcije će igrati “A” diviziju. Omladinska selekcija do 20 godina bila je prva u Grčkoj, juniori u Skopju u “B” diviziji. Na sve ovo treba dodati i sjajne igre naše  seniorske reprezentacije, koja je siguran učesnik evropskog prvenstva. Mislim da je Tanjevićevo iskustvo tu prevagnulo. Napravio je dobru atmosferu i rezultat u kvalifikacijama nije izostao.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/09/1975_Bosna.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

Mladen  Ostojić je 1978. godine kao član  KK ”Bosna” Sarajevo, osvojio prvu šampionsku titulu, upravo sa Tanjevićem.

– Bilo je to divno vrijeme. Bio sam dio te šampionske  generacije: Delibašić,  Varajić, Radovanović, Đogić, Krvavac, Benaček, Pešić, Izić, Bilalović, Zrno i trener Bogdan Tanjević.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/09/v10.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

Bio sam tada i član juniorske reprezentacije BIH. Na žalost moja igračka karijera je kratko trajala i vrlo brzo, sa dvadesettri godine sam postao trener, upravo u “Bosni” u mlađim kategorijama. Moj najveći uspjeh u trenerskoj karijeri, svakako su dvije godine provedene u “Olimpijakosu” iz Pireja, kao pomoćni trener. Tri sezone sam proveo na klupi reprezentacije Rumunije. Bio sam trener selekcije “Bosne i Hercegovine”, vodio  klubove u  Izraelu, gdje sam 1999/2000. proglašen najboljim trenerom Izraela. Radio sam u Kini, Rumuniji, Emiratima  i mnoštvo je iskustava sa svih strana, koje sam spreman da prenesem našim mladim igračima.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com