DruštvoIzdvojeno

MJESNA  ZAJEDNICA  BIJELA -NOVI PARAPET ZA SIGURNOST I POČINAK

U Mjesnoj zajednici Bijela čine sve da ovo mjesto, sa sunčanom obalom i šumovitim zaleđem,  bude lijepo i pristupaćno za život mještanima, ali i turistima, koji su Bijelu izabrali za odmor. Početkom  maja  ozelenjen je park ispred Doma kulture, potom su  postavljene klupe i osvijetljen rt Rake, a prije neki dan, na inicijativu Mjesne zajednice, izgrađen kameni parapet uz javnu plažu zapadno od plaže Hotela “Delfin”. Osim što štiti korisnike plaže od auta, koji prolaze  par metara od njih,  parapet ima estetski i funkcionalni značaj  jer je izgrađen u visini prikladnoj za odmor .

Na inicijativu rukovodstva Mjesne zajednice Bijela, otvorena je ispostava  Građanskog  biroa za Rivijeru, radnim danima od 8:00h do 12:00h.

Građani će u toj službi dobijati;  potvrdu /uvjerenje o životu, da ovjere  knjige gostiju, predaju zahtjeve za kategorizaciju smještaja, evidencije o boravišnoj taksi,  zahtjeve za finansiranje đačkog prevoza,  naknade za novorođenče, naknade za četvrto dijete, za jednokratnu pomoć, prijave zanata, trgovine, odobrenja za rad ugostiteljskih objekata, legalizaciju objekta, UT uslove, odobrenje za ulazak vozila u zoni zabrane kretanja vozila, prijave poreza na nepokretnost, prigovori i žalbe na porez na nepokretnost, prijava vjenčanja i drugi niz usluga.

Osim radnog  dijela u Mjesnoj zajednici Bijela rade na animaciji mještana i gostiju.

Za četvrtak, 28. jun najavljemo je Vidovdansko veče  od 20 časova, ispred Doma kulture.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com