Turizam

MJESNA MUZIKA ĐENOVIĆI NA NOVSKIM FEŠTAMA I FESTIVALIMA U OKRUŽENJU

Nakon fešti  u Baošiću i Igalu, večeras će i u Đenovićima biti priređena ljetna žurka. Na „Večeri ribe, vina i pjesme“, koju organizuje Mjesna zajednica Đenovići uz podršku gradske Turističke organizacije i Opštine Herceg Novi, na velikoj plaži će nastupiti Mjesna muzika Đenovići, klapa „Stari kapetan“ i KUD „Sloga“.

Program će u 19:00 sati otvoriti Mjesna muzika Đenovići, kojoj su ovakvi nastupi probe na otvorenom pred zakazano gostovanje u Risnu, objašnjava kapelica Ivana Petković

– Prije nekoliko dana smo imali jednu probu na otvorenom kod „Fanfanija“, a ovoga puta ćemo nastupiti na većem prostoru, na plaži „Papillon“ u Đenovićima, zbog zvučnih proba za koncert na otvorenom koji bi trebalo da bude 12. jula u Risnu. To je bila naša osnovna ideja, a ovakvi nastupi su ujedno i lijepa prilika da se građani i turisti iz Đenovića upoznaju sa sadašnjim radom Mjesne muzike Đenovići.

Ovaj orkestar broji između 35 i 40 članova koji imaju probe tri puta nedeljno, a pred koncerte vježbaju svakodnevno. Rado se odazivaju na pozive za gostovanja, ne samo u Boki već i u okruženju, a nedavno su učestvovali na 4. Međunarodnom festivalu muzike u Stocu.

– Prije 15-ak dana, kada smo bili na Festivalu duvačkih orkestara u Budvi, dobili smo poziv iz Stoca da dođemo 30. juna na njihov festival FEMUS 30. juna. Trodnevni festival je bio revijalnog karaktera,  učestvovalo je osam muzika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine a mi smo bili jedini gosti iz Crne Gore. U subotu je bio organizovan defile gradom, a nakon parade i zajednički koncert učesnika festivala. Svi su imali 15-ak minuta programa i svirali smo na otvorenom.

Mjesna muzika Đenovići će tokom ljeta imati i redovne nastupe za turiste i mještane duž hercegnovske rivijere.

– Imamo planiranih osam ili devet nastupa; po nekoliko u Baošiću, Bijeloj i Đenovićima. Riječ je o standardnim paradama sa marševima, da bi se taj program malo obogatio. Nadam se da će privući pažnju posjetilaca, da će i gosti i domaći doći da nas slušaju i da vide šta se to radi u našoj muzici, poručila je kapelnica Ivana Petković.

Nema Komentara

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com