DruštvoIzdvojeno

MJERENJE ŠEĆERA U KRVI ZA VIKEND U BIJELOJ

Povodom 14. novembra – Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, NVO “Diabet life” organizuje akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi , u Bijeloj, sjutra i prekosjutra ( subota 10.i nedjelja 11.novembar) . Iz te organizacije pozivaju mještane Bijele i Kamenara da dođu u prostorije Mjesne zajednice sjutra  od 16:00 do 20:00 časova, i u nedjelju od  09:00 do 12:00 sati.

Minulog mjeseca, u okviru kampanje “Diabart”, aktivisti  NVO “Diabet life” organizovali su besplatno mjerenje šećera u krvi u Baošićima, Đenovićima I Kumboru. Osim kontrolnog, takvi susreti imaju edukativni karakter jer  razmjenjuju iskustva  ljudi koji imaju dijabetes.

Prema podacima, koje je ranije saopštio Fond za zdravstveno osiguranje, u Crnoj Gori od dijabetesa boluje oko 18.500 građana, među kojima i veliki broj djece.

Udruženje roditelja djece oboljele od šećerne bolesti saopštilo je da u Crnoj Gori 270 djece,  uzrasta do 18 godina, boluje od dijabetesa, od čega 220 od T1 (tipa jedan) koji se smatra za jednu od najtežih hroničnih bolesti u djetinjstvu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com