DruštvoIzdvojenoPolitika

MISIJA OSCE/ODIHR POSJETILA RADIO HERCEG NOVI

Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava otvorila je posmatrčku misiju za predsjedničke izbore u Crnoj Gori, zakazane za 15. april.

Tokom trajanja misije, sastaće se sa predstavnicima državnih organa, političkih partija, predstavnicima civilnog društva i medijima. Tim povodom danas su posjetili Radio Herceg Novi.

Izvršna direktorica Dubravka Perović upoznala ih je sa programskim sadržajima naše kuće, te Pravilima predstavljanja političkih kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

Dugoročni posmatrač OSCE/ODIHR Peter Davies govorio je o njihovom radu, te naveo da imaju 11 stručnjaka i 16 dugoročnih posmatrača iz 14 zemalja koji će biti raspoređeni širom Crne Gore.  Njihov zadatak je procjena usklađenosti izbora sa OEBS-ovim mađunarodnim dužnostima i standardima vezanim za demokratske izbore, kao i usklađenost sa državnom regulativom. Posmatrači će pratiti upis kandidata, aktivnosti kampanje, rad izborne administracije i ključnih državnih organa, uvođenje izbornog zakonodavstva i rješavanje spornih situacija tokom izbora.

Kao dio posmatračke misije nadgledaće i medijsku zastupljenost kampanje, pa im je razgovor sa rukovodstvom naše kuće doprinio da bolje spoznaju medijsku sliku ne samo u gradu već i Crnoj Gori, a naročito ulogu javnih servisa.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com