Ekonomija

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: PODRŠKA ZA NABAVKU PČELINJIH KONTEJNERA

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu i budžetskom linijom – Program unapređivanja pčelarstva objavilo je danas Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku pri nabavci kontejnera za selidbu pčela.

Savremeno pčelarstvo, okrenuto ekonomičnosti i produktivnosti, se ne može ni zamisliti bez selidbe pčela na više paša. U cilju povećanja sigurnosti pčelarenja, povećanja proizvodnje pčelinjih proizvoda i dostupnosti više pčelinjih paša, Ministarstvo podržava sufinansiranje troškova kupovine pčelarskih kontejnera do 50% realizovane investicije, maksimalno do 1 000 € po gazdinstvu.

Rok za predaju zahtjeva je do 30. septembra, a mogu učestvovati fizička ili pravna lica upisana u Registar odobrenih objekata za proizvodnju meda koji vodi Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove. Obrazac zahtjeva za dodjelu podrške moguće je preuzeti sa internet stranice ili u službenim prostorijama Ministarstva, kao i u kancelarijama Službe za selekciju stoke.

Popunjen obrazac zahtjeva i potrebnu dokumentaciju poslati isključivo preporučenom poštom na adresu Ministarstva:

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja zahtjev po Javnom pozivu za dodjelu podrške pri nabavci pčelarskih kontejnera  za 2018. godinu. Rimski trg br. 46, 81000, Podgorica.

Kako saopštavaju iz Ministarstva, ukoliko se utroše predviđena sredstva javni poziv će biti završen prije 30. septembra 2018.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com