IzdvojenoKultura

MINISTARSTVO KULTURE CG: POZIV ZA UMJETNIKE ZA UČEŠĆE U IPA PROJEKTU MONET, RAZMJENE I STVARANJA INOVATIVNIH UMJETNIČKIH DJELA

Ministarstvo kulture u saradnji sa Narodnim muzejom Crne Gore i Centrom savremene umjetnosti Crne Gore, u okviru realizacije IPA projekta MONET, objavljuje poziv za mlade umjetnike koji će učestvovati u programu razmjene i stvaranju inovativnih umjetničkih djela iz različitih oblasti.

Poziv je namijenjen umjetnicima  od 18 do 40 godina i odnosi se na učešće u laboratorijama koje će rezultirati u stvaranju jedinstvenih i inovativnih umjetničkih djela uz podršku tutora – mentora koji će biti koordinatori. Projektom je predviđen odabir  28 umjetnika koji će učestvovati u razmjenama na četiri lokacije: Crna Gora, Albanija, Regija Pulja i Regija Molize (Italija).

Ministarstvo kulture će odabrati sedam kandidata u  oblastima:  fotografija; video; muzika; književnost;  vizuelne umjetnosti (uključujući slikanje, vajarstvo, dizajn, performans, itd).

Selekciju kandidata će obavitii međunarodna evaluaciona komisija, a rok za dostavu aplikacija je 30 dana od dana objavljivanja poziva.

Kandidati mogu dostaviti aplikacije: lično na adresu Ministarstva kulture: Njegoševa bb, 81250 Cetinje; preporučenom poštom na adresu Ministarstva kulture: Njegoševa bb, 81250 Cetinje; mejlom na adrese: jelena.zaric@mku.gov.me i milena.raznatovic@mku.gov.me.

Za više informacija o pozivu, možete kontaktirati Odjeljenje za međunarodnu saradnju Ministarstva kulture: Jelena Žarić (Tel/fax. +382 41 232 582, E-mail: jelena.zaric@mku.gov.me) i Milena Ražnatović (Tel/fax. + 382 41 232 582, E-mail: milena.raznatovic@mku.gov.me).

Projekat MONET je finansiran u okviru prvog poziva Interreg IPA prekograničnog programa saradnje Italija-Albanija-Crna Gora. Osnovni cilj projekta je stvaranje mreže muzeja i kulturnih lokacija i promocija prirodne i kulturne baštine kroz valorizaciju muzeja u smislu menadžmenta, infrastrukture i usluge. Dodatno, rezultat projekta će biti i poboljšanje turističke i kulturne ponude na programskom području, kao i povećanje broja posjetilaca i turista. Ministarstvo kulture Crne Gore je na ovom projektu vodeći partner, dok su ostali partneri iz Italije Pino Pascali Muzej, ARATRO Univerzitet Molize i Regija Pulja, a iz Albanije Nacionalna galerija umjetnosti iz Tirane i Muzej fotografije Marubi. Pridruženi partneri su Ministarstvo kulture Albanije i Opština Leće.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com