Sport

MINISTAR SPORTA NIKOLA JANOVIĆ PRIMIO DELEGATE KLUBOVA IZ CRNE GORE

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je predsjednike, odnosno predstavnike deset crnogorskih klubova koje je ovo Ministarstvo finansijski podržalo. Podrška je opredijeljena u skladu sa Zakonom o sportu, a na osnovu kategorizacije COK-a i biće realizovana prema sportskim klubovima iz prve kategorije sportova. U toj kategoriji je i Vaterpolo plivački klub “Jadran Carine” hERCEG nOVI.

Tom prilikom ministar Janović je istakao da Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih kontinuirano rade na unapređivanju sportske infrastrukture, uključivanju što većeg broja djece u sport, kao i prepoznavanja boljeg pozicioniranja naših istaknutih klubova na međunarodnoj sportskoj sceni.

Ovo je samo jedan segment aktivnosti koje Ministarstvo sporta i mladih sprovodi kada je u pitanju podržavanje rada sportskih klubova. Iz ovog Vladinog resora za naredni period najavljuju podršku i drugim klubovima, koja će biti realizovana kroz sistem dječijeg sporta do kraja tekuće godine.

Iz Budžeta Ministarstva sporta i mladih za podršku istaknutim klubovima biće izdvojeno 300.000 eura.

Sastanku su prisustvovali: Zoran Vuković (FK “Breznica”), Zoran Vujičić (ŽKK “Budućnost”), Miloš Mračević (PVK “Jadran”), Dragan Samardžić (VK “Primorac”), Vido Đakonović (RK “Lovćen”), Srđan Markoč (ŽRK “Budućnost), Slobodan Šebek (ŽOK “Jedinstvo Franca”), Nenad Vujanović (ŽOK “Luka Bar”), Dragan Blagojević (Džudo klub “Akademik”) i Omer Nurković (Džudo klub “Ibar”).

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com