Kultura

MINISTAR BOGDANOVIĆ POSJETIO ISTAKNUTOG CRNOGORSKOG UMJETNIKA VOJA STANIĆA

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je u Herceg Novom istaknutog crnogorskog slikara i vajara Voja Stanića, koji je nedavno proslavio 94.rođendan.

Tom prilikom ministar Bogdanović je istakao da ima posebnu čast i zadovoljstvo da razgovara sa umjetnikom koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji crnogorske, evropske ali i svjetske likovne umjetnosti.

Ministar Bogdanović je saopštio da bi crnogorska publika sa velikim zadovoljstvom ponovo vidjela izložbu slika posebnog umjetnika kakav je Vojo Stanić i naglasio da bi Ministarstvo kulture sa izuzetnim zadovoljstvom bilo jedan od organizatora ovakvog događaja.

Veliki uspjeh, djela nemjerljivog kvaliteta i brojne izložbe koje je tokom dugog stvaralačkog vijeka Stanić imao ne smiju biti zaboravljeni, istakao je ministar Bogdanović.

Stanićev izuzetni umjetnički uspjeh prevashodno se ogleda u broju i karakteru izložbi koje do sada kao autor imao. Samo neke od njih su predstavljanje Crne Gore na 47. Venecijanskom bijenalu 1997. godine, brojne samostalne izložbe u Crnoj Gori, ali i širom svijeta (Bolcana, Berlin, Oslo, Rim, Njujork, Moskva). U Umjetničkom muzeju Crne Gore na Cetinju, njegove slike su dio stalne postavke. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada za svoj slikarski rad, koji nadilazi okvire evropskog kontinenta.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com