Društvo

MILOŠ KONJEVIĆ: POMOĆ OPŠTINE NAKON PROCJENE ŠTETE

Formirana je Komisija za procjenu štete nastale tokom nedavnog nevremena i oni su danas obišli područje Kamenara. Opština Herceg Novi pružiće pomoć i podršku oštećenima, ali je izostala pomoć države.

Od trenutka kada je prošle subote nevrijeme zadesilo našu opštinu, aktivnosti lokalne uprave se odvijaju u kontinuitetu. Članovi komisije za procjenu štete su na terenu, kazao je potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević.

-Članovi Komisije su stručnjaci iz urbanizma i drugih oblasti, zaposleni u Opštini. Danas su obišli Kamenare, narednih dana će i druga oštećena područja, kako bi snimili stanje, a nakon toga i obavili procjene. Opština će, u skladu sa svojim mogućnostima, a nakon što budu utvrđene i procijenjene štete, pomoći kako pojedinačnim domaćinstvima tako i Opštoj bolnici i stanovnicima u romskom naselju u Meljinama. Država nije reagovala, kazao je Konjević.

Kako je Konjević istakao putem Call centra do danas je primljeno 187 prijava, sačinjeni su zapisnici uz fotografije, 88 prijava se odnosi na objekte, a 81 na oštećena vozila.

-Samo jedna porodica je zatražila smještaj, pa im je to omogućeno u Institutu Igalo, za šta iz Opštine upućuju zahvalnost toj ustanovi, kao i zaposlenima u Službi zaštite i spasavanja, u Komunalno stambenom i gradskoj Čistoći, koji su uložili maksimalne napore da se posledice nevremena otklone, a oštećeni objekti stave u funkciju, kazao je Konjević.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com