NOVI PRIČA

MILOŠ KONJEVIĆ: OBILAZAK MJESNIH ZAJEDNICA PRIMJER DOBRE PRAKSE

Obilazak mjesnih zajednica pokazalo se kao dobra praksa, a lokalni čelnici su nakon razgovora sa građanima inicirali  brojne infrastrukturne projekte. Potpredsjednik Opštine Herceg – Novi Miloš Konjević zadovoljan je ostvarenim kontaktima u desetak mjesnih zajednica, koje su do sada posjetili, a kako je istakao ostvarili su sardanju i sa investitorima koji grade komplekse na području opštine.

-Jedan  od pozitivnih primjera učešća  investitora u razvoju komunalne  infrastrukture je sanacija mosta u Meljinama.  Kompanija  “Imperio Holding Limited” koja gradi luksuzni kompleks Lazure, donirala je sredstva za sanaciju mosta preko potoka Nemila koji su pri kraju. Na  osnovu ugovora sa Opštinom preuzeli  su sanaciju mosta koji  povezuje Jadransku magistralu i Ulicu Braće Pedišića, rekao je Konjević. Dio ulice Braće Pedišića će po završetku radova na kompleksu Lazure biti uređena kao kolovozno-pješačka zona, kazao je Konjević.

U saradnji sa investitorom  iz Đenovića sa kojim su direktno sklopili  sporazum, ovih dana će biti organizovana  izgradnja sekundarne kanalizacione mreže .  Investitor je obezbijedio veći dio sredstva, pa će više domaćinstava riješiti  problem odvođenja otpadnih voda. Sa građanima Žagera  dogovorena je slična aktivnost, kao i betoniranje puta.

Opština je privremeno sanirala dionicu puta  Ratiševina – Mojdež,  koja je nedavno urušena.

– Čekamo  nalaz  građevinskih vještaka ,  kako bi se utvrdila odgovornost  za  urušavanje dionice puta, koji je  urađen prije pola godine. Nakon što dobiju geomehaničke parametare biće sačinjen projekat  i pristupiće se sanaciji puta Ratiševina-Sušćepan-Mojdež.  Kada je nova vlast stupila na funkciju izdvojena  je  preko pola miliona eura  za  rekonstrukciju tog puta, cjelokupno predviđena sredstva.  Radovi su počeli u mandatu prethodne vlasti. Imamo  dosta poziva građana iz Mojdeža,  Ratiševine i Sušćepana  zbog puta  i nadamo se da ćemo  uskoro to riješiti, podsjetio je Konjević.

U Opštini Herceg – Novi sutra bi trebalo da bude organizovano otvaranje ponuda na tenderu za izgradnju privremenog objekta otvorenog tipa u funkciji sportsko- rekreativnih aktivnosti na Toploj. Javni poziv za ovu investiciju procijenjene vrijednosti   od 41.000 eura, objavljen je 13. februara ove godine.

Prema riječima Konjevića obišli su i FK Bijela:

-Podržavamo  nastojanje da se taj klub aktivira, kako  bi omladina bila angažovana  na najbolji način. Pomoći  ćemo im da obnove infrastrukturu, jer je  sportski teren u Bijeloj više od 20 godina zapušten,napomenuo je Konjević.

Uskoro će u  funkciji biti i  stari željeznički tunel Meljine-Zelenika, a građani su ukazali na potrebu sanacije više dionica puteva na teritoriji Opštine Herceg-Novi.

-Pozivam  sugrađane,  koji  imaju problema sa putnom infrastrukturom da nam se jave. Zajedničkim radom organizovaćemo popravke i sanaciju oštećenih dionica. Mi ćemo u narednom periodu  najavljivati  vrijeme i mjesto obilaska mjesnih zajednica,a podjećam građane da je za njih svake druge subote organizovan prijem u maloj sali opštine, zaključio je Konjević.

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com