IzdvojenoSport

MILOŠ I IGOR: NOVLJANI U KAPICI MARSELJA NAJBOLJI U NIKŠIĆU

Dvojica Novljana, vaterpolisti Miloš Šćepanović i kapiten Marselja Igor Kovačević, osvojili su pehar Euro kupa u Nikšiću, nakon odigranog remija 7:7 sa novskim Jadranom. Sport je kao i život, režira različite okolnosti i situacije, a ovog puta pehar je ipak preuzeo Novljanin ali u kapici francuskog kluba.

Miloš Šćepanović je još jednom pokazao da je veliki čovjek i sportista, iznad svega profesionalac.

-Šta da se radi, ovakav je život i sport. Mi smo ovog puta izašli iz finala kao pobjednici. Odlučile su nijanse. Ne znam ko me je u ovoj utakmici razbranio, valjda to što znam da branim dobro i to što sam profesinalaco. Odlučio sam utakmicu i sada neko može da mi uzme to za zlo samo zato što sam Novljanin i bio kapiten tima sa kojim smo igali. Dao sam svoj doprinos ali uvijek je ekipa taj subjekt koji je ispred pojedinca. Svojim iskustvom i bez mene i još par momaka poput Igora Kovačevića, Bogdana Đurđića i Anta Vukićevića, teško da bi Marsej mogao parirati Jadranu i naći se u šansi da igra za ovaj trofej. Svi smo odigrali veliko finale i dva meča sa Jadranom. Nije nas uplašio ni silan start Jadrana u prvom meču a i ovdje u Nikšiću. Igrali smo srcem i na najbolji način spremali smo se za ovaj duel, zatvorili Jadranove najbolje igrače i ja sam, kažem, imao dobru partiju. Bolje smo se snašli u fizički zahtjevnom susretu, mislim da smo psihološki bili jači i to je presudilo, kazao je Miloš Šćepanović.

-Da sam bio dio Jadrana u kome sam ponikao i stvorio svoje ime kao i moji prijatelji sa Škvera vidio bi u ovom meču sa Marsejem tu veliku šansu. Ali ovakve mečeve je mnogo teško pripremiti i igrati. Taj psihološki momenat je mnogo teži od drugih izazova. Na moju sreću, a na žalost igrača Jadrana, mojih velikih prijatelja, meni, Igoru i Bogdanu cilj se ostvario. Možda je moje iskustvo kako i Igorov kvalitet ukomponovan u trijumf mog sadašnjeg kluba. Odlučila je ta prednost iz Marseja ali prije svega, fizička rasterećenost koja je bila na strani moje sadašnje ekipe, kazao je Šćepanović.

Kako je kazao, divno je bilo u Nikšiću ali misli da je Jadranu nedostajao taj ambijent iz Igala i sa Škvera.

-Ipak to nije bio taj bazen koji osjećate i to nije bilo to da vas ponese kada vam ne ide. Navijač treba da pogura kada ne ide. Treba bodriti tu djecu. Treba da su navijači a ne pozorišna publika. To je Škver. To je nekadašnja publika iz Igala. Ima tu momaka koji su bili i u Budimpešti i Marseju, poći će i u Zagrab i na druge destinacije ali treba „zagrmiti i zalediti krv gostima“. Mi Novljani, Đurić i Vukićević, smo se toga plašili, tog momenta, ali toga u Nikšiću nije bilo. Vlado je napravio dobar tim i zbog njega mi je najviše žao što to nije bilo onako kako su željeli. Čudna su ta ljudska osjećanja. Prvi mi je čestitao. Mi smo zajedno rasli. Prijatelji smo i kumovi. Posao je posao. Treba Vladu dati podršku. On je posle porodice cio posvećen vaterpolu i dobro je da imamo takvog čovjeka u ovom našem sportu. U mojoj biografiji, posle Malage i 2008 godine i svih onih Jadranovih trofeja, ovaj mi je trijumf drag. Ne bi bilo nezasluženo i da ga je Jadran osvojio jer ne smije se zaboraviti da je Jadran bio bolji od OSC a to je, mora se priznati, bila najbolja ekipa u ovom takmičenju u ovoj sezoni, zaključio je popularni Šćepo.

Novljanin Igor Kovačević podigao je pehar Evropa kupa u Nišiću. Pun ponosa kazao je da je Jadran bio favorit.

-Ovo je bio duel dvije podjednako jake ekipe Ali na našu stranu je išao taj mali dio iskustva. U Nikšiću je bilo nerješeno, taj jedan gol je presudio. Meni je jako žao što nismo uspjeli da igramo tu utakmicu u Herceg Novom. Znam šta to za Jadran znači ali i u Nikšiću je bilo prelijepo i neko je morao da osvoji. Ove godine smo bili mi, Miloš je igrač sa najvećim iskustvom i on nas je nosio ka cilju. Dao nam je samopouzdanje  i mi smo se radovali. Nekom drugom prilikom to će biti Jadran, kazao je još jedan Novljanin osvajač Evropa kupa.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com