Sport

MILIVOJ DUKIĆ – USPJEŠNA EPIZODA U ULOZI TRENERA

Milivoje Dukić se nakon Olimpijskih igara u Riju, oprobao u trenerskim vodama. Ovaj dvadesettrogodišnjak je kao trener jedrenja, švajcarskoj juniorskoj reprezentaciji, donio  bronzanu medalju na evropskom prvenstvu u Splitu, u klasi „Laser“.

– Iskustvo koje nosim iz Splita je izuzetno pozitivno. Poslije šoka sa OI u Riju, gdje sam očekivao visok plasman, ovo je jedan pozitivan inpuls za dalje. Došao je u pravom momentu i daje mi vjetar u leđa za moje dalje aktivnosti,ističe Dukić i napominje da  su svi  oduševljeni rezultatom. Švajcarska reprezentacija imala je tri takmičara ali je Nils Tunik zablistao i došao do medalje.

– Ovaj uspijeh, najbolji je u istoriji švajcarskog jedrenja, u „Laseru“. Moj takmičarar, Nils Tunik, predhodno je  osvojio deveto mjesto na svijestskom prvenstvu u Njemačkom Kilu. Mi smo analizirali to prvenstvo, dan po dan, segment po segment i uspjeli smo da na evropskom šampionatu dođemo do bronze, objašnjava Dukić i kaže da  je dobio ponudu za nastavak saradnje.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/09/d6853514.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

Dukić, koji je ostao tajnovit po pitanju trenerskog poziva,  nije mogao a da se ne osvrne na Olimpijadu, sa koje je došao sa 29. osvojenim mjestom.

– Mnoge misli su mi nakon Rija bile po glavi, dolazilo mi je da ostavim jedrenje. Smatrao sam 29. mjesto neuspijehom. Ipak,  kada se kompletno sagleda slika sa OI u Riju, vidim da je rezultat izostao zbog mnoštva propusta, na koje nijesam mogao da utičem. Reći ću samo par činjenica, kako se veliki Savezi odnose prema svojim sportistima. Velika Britanija je uložila u budžet jedriličarskog tima, za OI u Riju 25 miliona funti. Što se tiče jedriličarskog Saveza iz Hrvatske, oni su odmah nakon  OI U Londonu, iznajmili kuću u Riju i u njoj su boravili četiri puta godišnje, po 15-20 dana, sve četiri godine. To je dalo rezultat, Tonći Stjepanović je osvojio srebro. Austrijska reprezentacija je,  samo za meteorologiju morskih struja, uložila 200.000 eura. Uporedite to sa nama, čiji je budžet cijelog Olimpijskog komiteta oko milion eura . Ja sam u Rio došao 8 dana pred start i imao  tri dana treninga. Podsjetiću, regatno polje se mjenjalo svakog dana a svako je bilo specifično samo za sebe. Postavljeni su visoki standardi i da bi postigao vrhunski rezultat moraš da budeš spreman, objašnjava ovaj mladi  Novljanin i najavljuje planove.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/09/dukic-mne.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

 

– Najprije, moramo uraditi detaljnu analizu rezultata iz Rija. Nakon toga, treba vidjeti šta i kako dalje. Švajcarci zovu i pitaju za nastavak saradnje. Tu je i neizostavni fakultet koji treba da završim. Moja je želja da uđem u novi olimpijski ciklus, Tokio 2020. i da se u potpunosti posvetim  tome.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com