Ekonomija

MILIĆ POPOVIĆ: IMOVINA VEKTRA BOKE NIJE STAVLJANA PO HIPOTEKU ZA RAČUN KREDITA VEKTRE MONTENEGRO

Predsjednik odbora direktora Vektra Boke Milić Popović  tvrdi da nisu tačne informacije koje su iznjete na konferenciji za novinare i da određene političke strukture i nevladin sektor žele da instrumentalizuju radnike Vektra Boke.  Ističe  da Vektra Boka realizuje Plan reorganizacije, da su isplaćeni povjerioci prvog i drugog isplatnog reda i da će za nekoliko dana isplatiti prvu ratu povjeriocima trećeg isplatnog reda.

– Ono što je za nas jako važno jeste da smo izmirili gotovo milion eura po osnovu poreza i doprinosa. To je čak i nešto više sredstava negošto je predviđeno  ratama plana za reorganizaciju kako bi stvorili uslove da jedan dio bivših uposlenih i prije isteka plana za reorganizaciju mogu ostvariti penziona i druga prava. Za  nas je jako bitno da povjerioci budu strpljivi jer  ćemo  u nekoliko narednih dana izmiriti  prvu ratu trećeg isplatnog reda-rekao je Popović.

Potvrdio je da je prodat objekat na Žanjicu ali da nije tačna informacija da novac nije legao na račun firme.  Negira i da je za račun kredita Vektre Montenegro stavljana pod hipoteku imovina Vektra Boke.

-Tačno je da je taj objekat u skladu sa planom za reorganizaciju prodat  i da mi iz tih sredstava namirujemo obaveze povjeriocima i Poreskoj upravi. Nije tačno da sredstva nisu legla na žiro račun Vektra Boke. Ona su uredno plaćena na račun Vektra Boke i to je apsolutno svima poznato.  Mi se nalazimo u planu za reorganizaciju kojom su definisane naše obaveze , definisana su i tim planom sva opterećenja nasleđene imovine i takođe nije tačno da je jedan jedini cent u međuvremenu podignut,  pogotovo ne za Vektra Montenegro kao ni  za Vektru Boku što se tiče kreditnih zaduženja,  niti je imovina po bilo kom osnovu opterećivana u novije vrijeme, što je provjerljivo u katastru  -kazao je Popović.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com