Kultura

MILANSKI KVARTET SAKSOFONA EVROPSKU TURNEJU POČINJE IZ HERCEG NOVOG

U okviru četvrte međunarodne škole saksofona i festivala “Summer saxperience”, večeras će na Trgu Mića Pavlovića u 21:00 sat nastupiti Milanski kvartet saksofona.

Evropska turneja Milanskog kvarteta saksofona (Milano Saxophone Quartet) kreće 10. avgusta u Herceg Novom, na otvaranju Četvrte međunarodne škole i festivala saksofona “Summer Saxperience”.
Milanski kvartet saksofona je izvanredni kamerni sastav koji je, na italijanskoj muzičkoj sceni, izabran među 2 289 izvođača da predstavlja Italiju na turneji koja se sastoji od 11 koncerata u 11 različitih Evropskih zemalja, a prvi koncert održaće u Herceg Novom. Sa sobom će ponijeti i kompozicije od izuzetnog značaja, autora poput Skarlatija, Verdija, Pučinija i Malipjera, italijanskog kulturnog nasleđa kojima se divi cijeli svijet, poručuju organizatori.

Milanski kvartet saksofona, značajno potpomognut saradnjom sa “Amadeus Arte Association”, biće ambasador italijanske muzike u svijetu tokom 11 koncerata u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, Austriji, Španiji, Portugaliji, Beligiji, Češkoj i Švajcarskoj.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com