Društvo

MIKROBIT RAČUNARI ZA OŠ “DAŠO PAVIČIĆ”

OŠ „Dašo Pavičić“ juče su u Ministarstvu prosvjete uručeni mikrobit računari u okviru druge faze projekta “Škole za 21. vijek”. U prethodnoj fazi ove računare dobila je OŠ „Milan Vuković“

Projekat “Škole za 21. vijek” realizuje Britanski savjet uz podršku Ministarstva prosvjete, a škola na Toploj je jedna od deset osnovnih škola kojoj su dodjeljenji mikrobit računari.

Arijana Nikolić-Vučinić, generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje istakla je da upotreba mikrobita nema za cilj da od djece napravi programere, već mlade ljude koji će kreativno i kritički razmišljati i riješavati probleme.

-Učenika pri izlasku iz osnovne škole, pored čitalačke i matematičke pismenosti, mora karakterisati i digitalna pismesnost, što može poboljšati upravo korišćenje mikrobita, poručila je Vučinić-Nikolić.

Direktorica British Council-a za Zapadni Balkan Kler Sirs rekla je da je program “Škole za 21. vijek” dio petogodišnjeg projekta koji se bavio novim tehnologijama i obrazovanjem, a koji je uključio sve relevantne strane da zajedno prepoznaju koje su vještine potrebne budućim generacijama. Ona je naglasila da se pitanje digitalizacije dugoročno može unaprijediti samo kroz obrazovni sistem.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com