Društvo

MEĐUNARODNI DAN RADIJA – FORUM NA TEMU – RADIO SI TI!

Ministarstvo kulture i Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO danas, 13. februara, u 13 sati organizuju Okrugli sto – radio forum, na temu Radio si Ti!, kojim se priključuju obilježavanju Međunarodnog dana radija.

Okrugli sto će na Cetinju otvoriti prof. mr Janko Ljumović, ministar kulture. Moderator je doc. dr Vuk Vuković, sa Fakulteta dramskih umjetnosti, a učešće će uzeti predstavnici relevantnih institucija koje djeluju u ovoj oblasti i predstavnici nacionalnog, lokalnog i komercijalnog radio emitera: Borka Vuković -Ministarstvo kulture,  Milica Nikolić – Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO,  Goran Vuković – Agencija za elektronske medije, Radojica Bulatović –  Radio Crne Gore, Božidar Šundić – Radio 98, Dragan Popadić – Radio Tivat i
Damir Murseljević – Radio Krš.

Međunarodni dan radija – 13. februar, ustanovljen je na Generalnoj skupštini UNESCO, 2011. godine, na prijedlog Španije, a ove godine obilježava se šesti put. Ovogodišnja tema Radio si Ti! usmjerena je na veće učešće publike i zajednice u politici i planiranju radio emitovanja. Učešće javnosti trebalo bi da podrazumijeva mehanizme poput politika uključivanja publike, javnih urednika, foruma slušaoca i sličnih oblika saradnje koji bi trebalo da pospiješe interakciju publike i uredništva. Sve radio stanice, regulatorna tijela i srodne organizacije pozvane su da planiraju posebne događaje i emitovanja, kako bi slavile način na koji radio oblikuje naše živote.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com