Društvo

MEĐUNARODNI TURNIR KOŠARKE U KOLICIMA ZAVRŠAVA DANAS U IGALU

Dodjelom medalja danas u 11 h biće završen međunarodni turnir košarke u kolicima koji se održava u Sportskom centru Igalo u organizaciji klubova  košarke u kolicima „Paramont“ iz Podgorice i „Ibar“ iz Rožaja.

Košarkaši u kolicima iz Crne Gore već tradicionalno realizuju pripreme u Igalu, jer smatraju da je  najpristupačanije mjesto za održavanje događaja osoba sa invaliditetom, kazali su iz kluba „Paramont“.

Glavni sponzor turnira je Opština Herceg Novi, a organizaciju je podržao i Paraolimpijski komitet Crne Gore.

– Opština Herceg Novi je sa zadovoljstvom pomogla organizaciju jednog ovakvog događaja, kazao je sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, koji je učesnicima poželio dobrodošlicu u naš grad.

Na turniru učestvuju četiri ekipe:  “Vodice” iz Hrvatske, “Singidunum” iz Srbije, “3K” iz Bosne i Hercegovine i ekipa domaćina.

Takmičarski dio završava danas utakmicom između BiH i Hrvatske nakon čega će biti dodjeljene medalje i upriličena ceremonija zatvaranja.

Košarka u kolicima je paraolimpijski sport od prvih paraolimpijskih igara koje su održane 1960. godine u Rimu, a igra se još od sredine četrdesetih godina prošlog veka. Sistem takmičenja je u Igalu je prema pravilima IWBF-a, maksimalan broj poena na terenu 14,5.

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com