Društvo

MEĐUNARODNI DAN FIZIKALNE TERAPIJE U IGALU

Međunarodni dan fizikalne terapije –  8. septembar, nizom aktivnosti biće obilježen i u našoj zemlji. Tim povodom Komora fizioterapeuta Crne Gore organizuje u Igalu program „Vježbaj sa fizioterapeutom“.

Međunarodni dan fizikalne terapije obilježava se od 1951. godine u više od sto zemalja svijeta s ciljem skretanja pažnje javnosti na rad fizioterapeuta i njihov doprinos zdravlju ljudi. Označava jedinstvo i solidarnost globalne zajednice i fizikalne terapije i predstavlja priliku za prepoznavanje posla koji fizioterapeuti obavljaju za pacijente i zajednicu, navode iz Komore, pozivajući  građane da se uključe.

Pošto su dugotrajni mišićno-koštani poremećaji i problemi sa mentalnim zdravljem vodeći uzroci bolovanja u svijetu, ove godine je tema “Fizikalna terapija i mentalno zdravlje”. Da bi zadovoljili potrebe pacijenta, fizioterapeuti primjenjuju širok spektar pristupa sa fokusom na pokretu i funkciji.

Program naslovljen „Vježbaj sa fizioterapeutom“ biće organizovan u subotu 8. septembra kod druge faze Instituta u Igalu, od 7:00 do 12:00 sati, a obuhvatiće vježbe zagrijavanja i razgibavanja, polučasovno hodanje u sporijoj i bržoj grupi, vježbe disanja, Tai-chi – vježbe za poboljšanje opšteg tjelesnog i psihičkog stanja, zatim reumatoidni artritis, osteoporozu, posturalne deformitete i  vožnju kajaka. Takođe su planirane posjete štandovima izlagača domaćih proizvoda uz degustaciju, kao i štandovima Instituta Igalo i Turističke organizacije Herceg-Novi i razgovor sa građanima i predstavnicima medijima, a od 9:00 do 12:00 sati program će upotpuniti klapa “Castel Nuovo” iz Herceg Novog.

Obiljžavanje Međunarodnog dana fizikalne terapije Komora fizioterapeuta organizuje u saradnji sa Institutom  “Dr Simo Milošević” i Turističkom organizacijom Herceg-Novi.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com