DruštvoIzdvojeno

MEĆAVA NA UBLIMA, OTEŽANO SE SAOBRAĆA I PREMA VRBANJU

Usljed niskih temperatura vazduha zaledile su se dionice puteva prema graničnom prelazu na Sitnici i Vrbanju. Jaka snježna mećava na Ublima otežala je rad komunalnim ekipama. Kamioni Čistoće su zaglavljeni u snijegu na Dugunji. Apeluju da se ne kreće ka Ublima gdje su snježni nanosi visoki preko metar i po. Otežano se saobraća i prema Vrbanju.

Prema riječima direktorice Komunalno stambenog preduzeća Jasmine Konjević, od Dizdarice pa naviše putevi su zavejani. Snjegočistačem nastoje da se probiju do Dugunje i sela Ubli.

-Problem je put za Tisove grede i Uble. Mećava je od zone Azila, do tu je prošlo ručno i mašinsko nasipanje. Povukli su ekipu koja radi ručno nasipanje, jer je jako velika mećava. Ide samo mašinski čišćenje, dok snijeg ne prestane da pada nema efketa sa ručnim posipanjem. Kamioni Čistoće su zaglavljeni na skretanju prema deponiji na Dugunji. Prvi kamion u koloni se zaglavio i drugi su ostali na putu, nisu mogli da se okrenu. Ni čistač snijega nije mogao da prođe, sve dok se kamioni ne izvuku ne možemo mašinski da čistimo taj put, kazala nam je Jasmina Konjević.

Neprohodni su putevi od saobraćajnice Petijevići-Sitnica do kuća na Sitnici. Putevi su zavejani, ostavljeni su veliki nanosi i tamo će da izađu sa mehanizacijom da pročiste. Snijeg i tamo pada, ali ne toliko intenzivno, kao na području Ubala.

Jako je velika količina leda od raskrsnice saobraćajnice Meljine – Petijevići do Vrbanja. Ekipe su prošle i mašinski nasipale i išle su za njima ekipe koje su dodatno ručno nasule rizlu  i so.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com