Društvo

MD: JELUŠIĆ U POSJETI KOMPANIJI “NORTHSTAR”

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić sa saradnicima boravio je u radnoj posjeti kompaniji „Northstar“ u uvali Dobreč u cilju nastavka saradnje na izgradnji plažnih kompleksa i pomorske infrastrukture u okviru projekta “Monterose”.  Predstavnici kompanije Mina Jovović i Vladimir Čvorović su tom prilikom organizovali prezentaciju kompletnog projekta „Montrose“ čija je izgradnja planirana na krajnjem zapadnom dijelu poluostrva Luštica u opštini Herceg Novi, obuhavtajući i plažu Dobreč.

Imajuću u vidu da je određeni broj sadržaja budućeg rizorta na Luštici projektovan u zoni morskog dobra (restorani, pristaništa, otvoreni bazeni itd…) prilikom posjete razgovaralo se o dugoročnnom modelu ustupanja, na način koji bi umanjio biznis barijere i dodatno podstakao izgradnju ekskluzivnih turističkih sadržaja na tom lokalitetu.

Prilikom prezentacije idejnih rješenja projekta, predstvnici društva „Northstar“ su organizovali obilazak plaže u uvali Dobreč, koja je sa pratećim restoranskim kopleksom uredjena u skladu sa visokim standardima hotelskog lanca „Marriott“, koji će upravljati budućim rizortom.

Predstavnici JP za upravljanje morskim dobrom su upoznati da će kompletan projekat biti realizovan kroz četiri faze, te da vrijednost ukupne investicije iznosi oko 400 miliona eura. Prva faza projekta koja treba da bude završena do 2023. godine i podrazumijeva izgradnju hotela sa 5* i preko 200 smještajnih 13 vila i ugostiteljske sadržaje sa dva plažna kompleksa, saopšteno je iz Morskog dobra.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com