Društvo

MAŠINE STIGLE U KUMBOR – POČELI PRIPREMNI RADOVI ZA IZGRADNJU HOTELA

Kompanija “Carine”  počela je pripremne radove za izgradnju hotela u Kumboru. Riječ je o projektu koji se izvodi na parceli  te podgoričke kompanije i susjednoj koja je u vlasništvu Mitropolije crnogorsko primorske, odnosno Crkvenog odbora Kumbor. “Carine” i Mitropolija su potpisale ugovor o dugogodišnjem zakupu i zajedničkoj investiciji na lokaciji  na kojoj je šest decenija egzistirao kamp “Šumadija”.

Popović kaže da su iz kampa iselili svi, te da su pojedini vlasnici zahtjevali još nekoliko dana da uklone svoju imovinu.

-Pripremni radovi bi trajali desetak dana a onda bi započeli izgradnju objekta. Hotel će biti visoke kategorije sa oko 200 soba. Sve ide kako smo planirali. Čekali smo da prođe avgust kako bi doveli mašine i počeli radove- kazao je Popović.

Iz kampa je uklonjeno ili srušeno svega 10-ak od ukupno 32 kućice. To su uradili sami vlasnici. Kako nam je ranije kazao jedan od stanara kampa Dragan Uskoković, više od polovine vlasnika kućica angažovali su advokata iz Bara da ih zastupa . Traže da im se nadoknadi šteta nastala ulaganjem dužim od 50 godina, te da budu adekvatno obeštećeni sa odgovarajućim placevima na koje bi premjestili kućice iz kampa.

Mještanin Rajko Batrićević , čiji se plac graniči sa kampom “Šumadija”već nekoliko godina vodi spor sa Crkvenom opštinom Kumbor oko parcele površine 380 m2 koja obuhvata kamp. Jedan broj vikend kućica je na toj spornoj parceli. On kaže da prema uvjeravanjima advokata kućice ne mogu da se uklone bez odluke suda i izvršitelja.

 

2 0 komentara

  1. Ispade Cedo veci covek od CO Kumbor.Prvi dopis da se iselimo dobili smo u januaru, sto nigde na svetu ne postoji da se tokom zimskog perioda neko iseljava,narocito zbog udaljenosti.Nemamo gradjevinsku dozvolu jer to nije ni bilo potrebno kada smo podizali nove kucice…Morsko dobro odjednom pocelo da radi svoj posao.Uostalom legalizaciju radi vlasnik zemlje a ne zakupac.Naravno i to i infrastrukturalno opremanje je obecao predstavnik crkvenog odbora Mirko Odalovic tokom postavljanja novih kucica a kratkorocni rok za zakup je ignorisao uz obrazlozenje 50god.bilo, 50.god.bice.Zar mislite da smo maloumni te da smo podigli montazne objekte u vrednosti od 10.ooo do 20.000eura, da nam prica nije plasirana na neki drugi nacin.Sto sumnjati u predstavnika Crkve??? Nije to samo predstavnik CO, vec i blagajnik,dobro placeni clan koji je bio i geometar pa 6 objekata slucajno postavio na tudjoj zemlji.Takodje CO je samo jednoj porodici obezbedila smestaj i adekvatnu parcelu.Ako se raspitate u Hrvatskoj, Srbiji pa i u policijskoj stanici Herceg Novi videcete koliko su to sumnjive rabote.Neka se gradi i treba.Ali samo malo ljudskosti da je bilo ne bi se ovako provlacili i naravno pojedinci vredjali putem dr.mreza.Dugogodisnja stanarka naseljaSumadija.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com