Društvo

MANIFESTACIJA “NAŠ KRŠ” NA ORJENU

Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i Planinarski klub „Subra“  tokom vikenda na Orjenskom sedlu organizuju manifestaciju „NAŠ KRŠ“ , a cilj je ukazivanje na  značaj i vrijednost ove prirodne pojave, ali i kulturnog dobra, proisteklog njegovom višemilenijumskom ljudskom upotrebom!

U organizaciji PK “Subra” u subotu 29. juna u 8 sati biće održana planinarska edukativna tura „Staze orjenskog krša” (Orjensko sedlo 1600 m – Vučji zub 1802 m – V. kabao 1894 m). Tura traje oko šest sati,  a zatim je planirano druženje u planinarskom domu. Pogodna je za bolje i iskusnije planinare. Dolazak i noćenje u planinarskom domu „Orjen sedlo“ je moguće i dan ranije, a zainteresovani treba da se prijave do četvrtka, 27 juna, na e-mail: subra@t-com.me.

Prvenstvo Crne Gore u gradnji suvomeđe, u organizaciji Agencije za razvoj i zaštitu Orjena,  biće održano u nedelju 30. juna od 10 do 16 sati. Cilj takmičenja je  očuvanje tradicije i umijeća gradnje u drevnoj mediteransko-montanoj tehnici “na suvo”. Događaj obuhvata ekipno takmičenje, proglašenje najboljih, dodjelu diploma i nagrada, obilazak okolnih zanimljivosti i zajednički ručak. Ekipe su tročlane, a svaka na raspolaganju ima 15 minuta za gradnju suvomeđe koja se boduje po postignutoj dužini i visini, ali i kvalitetu izrade i estetskom utisku. Prijave za IV prvenstvo CG i dodatne info na broj tel/viber 069 360 803, infomrišu organizarori.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com