DruštvoIzdvojeno

MAJ U ZNAKU KVADRILE, POLUMATURSKIH I MATURSKIH PROSLAVA

Nastavna godina za učenike završnih razreda osnovne i srednje škole traje do petka 17. maja. Uslijediće proslave maturskih i polumaturskih večeri ali i tradicionalni maturski ples – kvadrila, na glavnom gradskom trgu.

U četvrtak 16. maja proslavu polumaturske večeri organizuju učenici osnovnih škola „Dašo Pavičić“ i „Orjenski bataljon“.

Mali maturanti topaljske škole okupiće se oko 19 sati ispred Dvorane Park odakle slijedi manji defile do Gradske kafane u kojoj će proslava početi u 20 sati i trajati do pola sata iza ponoći. Prije toga planirana su obraćanja direktora škole i predstavnika razreda. U slučaju kiše, defile će biti otkazan.

Polumaturanti OŠ „Orjenski bataljon“ okupiće se u 19 sati na platou ispred škole, uslijediće pozdravni govor direktorice škole i defile, a potom i proslava u restoranu Olimpija od 20 sati.

U četvrtak 23. maja u Gradskoj kafani će od 20 sati biti organizovana i polumaturska proslava za učenike OŠ „Ilija Kišić“. Prethodno će biti organizovan defile od Sat kule kroz park Boke do Gradske kafane, a osim razrednih starješina uz učenike će biti i njihove učiteljice koje su ih vodile od 1. do 5. razreda. Za dobar provod zadužen je DJ Čupko, biće organizovane karaoke i izbor za mis i mistera polumature.

Polumaturanti OŠ „Milan Vuković“ proslavu će organizovati u petak, 24. maja u „Casi“ u Igalu od 21 do 1 sat iza ponoći. Prvobitna ideja o mjestu proslave je promjenjena jer su od vlasnika „Case“ dobili sponzorstvo da finansira kompletnu proslavu i djeci je polumatursko veče besplatno, kazala je direktorica Tatjana Relić.

Maturanti SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ završetak školovanja obilježiće, kao i prethodnih godina, plešući kvadrilu na glavnom gradskom trgu u petak, 17. maja tačno u podne. Maturska proslava biće organizovana u subotu, 25. maja, a prethodno će, po lijepoj tradiciji, prošetati u svečanom defileu od Belaviste glavnom gradskom ulicom do picerije Tač.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com