Kultura

LUŠTICA FEST OD 11. DO 15. AVGUSTA

Filmsko-turistička manifestacija Luštica Fest biće održan od 11. do 15. avgusta u selu Klinci.  Riječ je o četvrtoj manifesticiji koja ima za cilj da oživi selo i ovaj nestvarno lijepi dio hercegnovske opštine koji inače rijetko ima priliku da ugosti kulturne događaje.

U predivnom i izuzetno atraktivnom okruženju najvećeg crnogorskog poluostrova Luštice, posebnu draž festivalu daje ambijent gdje se projektuju filmovi – porta crkve Svetog Arhangela Mihaila u Klincima koju su prethodnih godina mještani i gosti ispunjavali tokom festivala i sa zadovoljstvom ispratili svaku projekciju.

Za ovogodišnje izdanje Luštica festa, organizatori manifestacije Klinci Village Resort uz podršku Turističke Organizacije Herceg Novi, obezbjedili su pet filmova nastalih u novom milenijumu na prostorima bivše Jugoslavije. Riječ je o ovogodišnjem hitu “Zlogonje”, te jednom od najpopularnijih novijih alternativnih ostvarenja “Život po Moskriju” nastalom prošle godine, kao i dva naslova koja spadaju u najznačajinija ostvarenja hrvatske novije kinematografije – “Oprosti za kung fu” i “Kino Lika”. Pored njih tu je i “Ljuljaška” jedan od najinteresantnijih drumskih filmova (road movie) snimljenih na ovdašnjim prostorima.

Projekcije će svakog dana počinjati u 21.30 časova, ulaz je slobodan, a do Klinaca je obezbijeđen i prevoz koji iz Rosa kreće pola sata prije početka filmova. Festival ima i humanitarni karakter. Prikupljaće se dobrovoljni prilozi za oporavak dijelova Luštice stradalih u prošlogodišnjim požarima kao i za potrebe štićenika Dječijeg doma Mladost u Bijeloj.

 

Program:

  1. avgust  Oprosti za Kung fu

Hrvatska, 2004.

Režija: Ognjen Sviličić

Uloge: Daria Lorenci, Filip Rados, Vera Zima

—-

  1. avgust Zlogonje

Srbija, 2018.

Režija: Raško Miljković

Uloge: Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić

  1. avgust Život po Moskriju

Srbija, 2017.

Režija: Goran Nikolić

Uloge: Petar Strugar, Vladimir Vučković, Andrija Bošković, Rambo Amadeus

  1. avgust Ljuljaška

Srbija, 2012.

Režija: Tamara Drakulić

Uloge: Rex Doane, Tamara Drakulić, Elena Erkman

  1. avgust Kino Lika

Hrvatska, 2008.

Režija: Dalibor Matanić

Uloge: Krešimir Mikić, Areta Ćurković, Ivo Gregurević

 

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com